F.Bahçe'ye karşı bir zafer daha

haber61 spor servisi Özel Haber- 2003 yılında Trabzon’da oynanan olaylı Fenerbahçe maçı sonrası Fener yöneticisi Murat Özaydınlı için kullandığı “Terörist başı” ifadesi nedeniyle Murat Özaydınlı tarafından mahkemeye verilen dönemin Trabzonspor asbaşkanı E

F.Bahçe'ye karşı bir zafer daha

haber61 spor servisi Özel Haber- 2003 yılında Trabzon’da oynanan olaylı Fenerbahçe maçı sonrası Fener yöneticisi Murat Özaydınlı için kullandığı “Terörist başı” ifadesi nedeniyle Murat Özaydınlı tarafından mahkemeye verilen dönemin Trabzonspor asbaşkanı Erol Tuna davayı kazandı.

Murat Özaydınlı tarafından kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle 2003 yılında hakkında 50 bin TL’lik Maddi ve manevi tazminat da açılan dava da karar çıktı. Tuna süreci haber61net’e değerlendirdi. Fener yöneticisi Murat Özaydınlı’nın kendisi hakkında açtığı dava ile ilgili olarak “ Davayı kazandım karşı dava açma hakkım var ancak açmayacağım, çünkü arkadaşların zaten bir çok davası var” dedi.

Tuna şöyle konuştu; Bakın bu süreci şuana kadar kimse bilmiyordu. Fakat bu benim kabusumdu bu mahkeme süreci. Bizim 2003 yılında Trabzon’da oynadığımız Fenerbahçe maçı sonrası sahadaki olaylar yönetimlere sıçradı. Fenerbahçe bizim ezeli rakibimiz. Çoğu zaman bizim başvuramayacağımız yollara baş vuruyorlar. 3 Temmuz’da da aynı şeyleri yaptılar. Fenerbahçe’den bu konuda hep çekmişizdir kulüp olarak. Bunlar uslanmazlar. Tabiri yerindeyse herşeyi onlar biliyor, kimse bir şey bilmiyor.

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

O dönem oynanan maçtan sonra olaylar olduğunu hatırlatan Tuna “Benim Murat  Özaydınlı hakkında basın toplantısında kullandığım Terörist başı ifadem gazetelere yansıdı. Bu ifadem üzerine bana karşı dava açtılar. Bende kendimi savundum. Avukatım rahmetli Cengiz Çebi’ydi. Maddi ve manevi tazminat davası açmıştılar. Murat Özaydınlı Türkiye’de tanınan bir işadamı, Ama o zannediyor ki Türkiye’de bir tek kendisi tanınıyor başka kimse tanınmıyor. Böyle bir çıkmazları var. 2003 yılının parasıyla bana 50.bin TL’lik bir dava açmışlardı. Bu gün dava sonuçlandı. Eğer davayı kazanmış olsalardı faizleriyle birlikte bu para 1 milyon TL’yi bulurdu. Önce biz davayı kazandık. Sonra onlar temyize gitti. Temyiz geri gönderdi.  Mahkemenin aldığı karar Avrupa İnsan Hakları mahkemesinin icraatlarına göre alındı. Orayı okursanız çok büyük ifadeler var. Diyor ki ''Gelişen demokrasilerde bu tür ifadelerin karşı tarafı rencide değil eleştiri olarak alınması gerekir” Hem zaman aşımı hem de mahkemenin özü ile birlikte davayı kazandık. Fenerbahçe mahkemede bir kez daha kaybetti. İnşallah Trabzonspor’un başına böyle olaylar gelmez. Kabuslar sonuçlar gelmez temennimiz bu'' dedi.

Trabzonspor eski asbaşkanı Erol Tuna 2003 yılında Fenerbahçe yöneticisi Murat Özaydınlı hakkında kullandığı terörist başı ifadesi nedeniyle açılan davayı kazandıktan sonra karşı dava açacak mısınız? şeklindeki soruya da ''Onu sevindirecekse söyleyeyim ona karşı dava açmayacağım. Zaten yeterince davaları var arkadaşların(!) 3 temmuz süreci içinde yormayalım onları(!) Dava açmayı düşünmüyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler