Erdoğan Fenerbahçe'ye 3 Temmuz mektubu yazdı!

Trabzonspor'un haklı davasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fenerbahçe'den yana olmaya devam etti.

Erdoğan Fenerbahçe'ye 3 Temmuz mektubu yazdı!

Trabzonspor'un 2010-11 şampiyonluk kupasının çalındığı 3 Temmuz Şike sürecinin 10. yıldönümünde bordo mavili kulüp bütün detayların yer aldığı bir videoyla kamuoyunu yeniden aydınlattı. CAS ve UEFA'nın Türkiye'deki karara bakmaksızın kendi kararını alarak şikeyi tescillediğini, spor ve ceza hukukunun ayrıldığını tane tane anlattı. Şike yapanların, delilleri inkar etmediğini, aynı dosyayla Trabzonspor'u şikayet ettiklerini, Türkiye'de ise bu delillerin FETÖ tarafından elde edildiğini iddia ederek kullanılmaması gerektiğini savundukları tek tek gösterildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yıllardır bilinen tüm bu gerçeklere rağmen mücadelesinden geri adım atmayan Trabzonspor yerine Fenerbahçe'ye açık destek verdi. Ali Koç'un destek istediği mektuba yanıt veren Erdoğan Fenerbahçe'ye mektup göndererek şike sürecinde FETÖ'nün Fenerbahçe'yi ele geçirmeyi hedeflediğini , sarı lacivertlilerin mağdur olduğunu söyledi

. Hatırlanacağı üzere şike sürecinin başında da hem Erdoğan hem diğer siyasi liderler yine Fenerbahçe'nin yanında durmuş Trabzonspor'un mağduriyetini ise görmezden gelmişti. Fenerbahçe ve şike yapan şahıslar için ise "FETÖ yaptı" denilerek aklanma operasyonu gerçekleştirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fenerbahçe'ye mektubunun tam metni şöyle:

FENERBAHÇE ADALET MÜCADELESİ 10. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Sayın Ali KOÇ
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı

FETÖ, tüm kurum ve kuruluşlarıyla devletimizi ele geçirme hedefi doğrultusunda 40 yıl boyunca sinsi bir şekilde çalışmış, bu süreçte sayısız ihanete, alçaklığa ve zulme imza atmıştır.

Örgüt, özellikle yargı ve emniyet içinde yuvalanmış militanları vasıtasıyla, gerektiğinde en temel hukuk kaidelerini bile çiğneyerek, spordan siyasete, sivil toplumdan iş dünyasına kadar her alana müdahale etmiştir.

Bu sürecin hem en canlı şahitlerinden hem en büyük mağdurlarından biri, hiç şüphesiz, Fenerbahçe Spor Kulübü'dür.

FETÖ'nün, yargı marifetiyle Türk futbolunu dizayn etme girişimi, Fenerbahçe camiasının dik duruşu sayesinde başarısızlığa uğramıştır.

Örgütün demokrasimize ve istiklalimize yönelik hamlelerinin çoğunun akim kalmasında, Fenerbahçe'nin yürüttüğü hak arama çabasının önemli payı vardır.

Devletimiz de 17-25 Aralık girişimi sonrasında başlattığı, 15 Temmuz ihanetinden sonra çok daha kararlı bir şekilde sürdürdüğü mücadelesi ile örgüte ağır darbeler indirmiştir.

Son FETÖ'cü hain de hukuk önünde hesap verene kadar, bu sinsi terör örgütüyle mücadelemiz devam edecektir.

Örgütün ülkemize ve milletimize bir daha benzer acılar yaşatmaması için Fenerbahçe camiasının desteği ve dayanışması son derece önemlidir.

FETÖ'ye karşı adalet mücadelesinin 10'uncu yıl dönümünde, sizlerin şahsında Fenerbahçe'ye gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum.

Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere vatanımızın istiklal ve istikbali uğrunda canlarını feda eden tüm kahramanları rahmetle yâd ediyor, gazilerimizin her birine sağlık ve afiyet diliyorum.

Recep Tayyip ERDOĞAN
Türkiye Cumhurbaşkanı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
113 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor