Dünya kupasında tarihe geçecek ilkler!

Brezilya'nın ev sahipliğini yapacağı Dünya Kupası'nda, hakemlerin işini kolaylaştırmak için sadece gol çizgisi teknolojisi kullanılmayacak. FIFA, serbest vuruşlarda 9 metre 15 santimetrelik baraj mesafesinin bozulmaması için hakemlerin sprey de kullanacağ

Dünya kupasında tarihe geçecek ilkler!

Brezilya'nın ev sahipliğini yapacağı Dünya Kupası'nda, hakemlerin işini kolaylaştırmak için sadece gol çizgisi teknolojisi kullanılmayacak. FIFA, serbest vuruşlarda 9 metre 15 santimetrelik baraj mesafesinin bozulmaması için hakemlerin sprey de kullanacağını açıkladı.
 
Brezilya'da ortaya çıkan ve hızla tüm Latin Amerika'ya yayılan uçucu sprey de Dünya Kupası'nda hakemlere yardımcı olacak.

Serbest vuruşlarda 9 metre 15 santimetrelik baraj mesafesinin bozulmaması için kullanılan sprey, bu yılki 20 ve 17 Yaş Altı Dünya Kupaları'nda test edildi.

FIFA, uygulamanın olumlu tepkiler alması üzerine Brezilya'da da kullanılmasına karar verildiğini açıkladı.
 
Sıkıldıktan yaklaşık 1 dakika içinde ortadan kaybolan uçucu sprey sayesinde, oyuncuların baraj mesafesine çok daha fazla dikkat ettiklerini vurgulayan FIFA yetkilileri, genç oyuncuların katıldığı her 2 turnuvada da baraj ihlali nedeniyle sarı kart gösterilmediğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor