Dünya Kupası'nda şike!

Dünyada oynanan maçlarda şike yaptıran Singapurlu, Manchester’da bir otelde konuşmaları The Daily Telegraph gazetesi tarafından gizlice kaydedilirken “Ben Dünya Kupası’nda da şike yaptırdım. Şike yaptığım yerler Avusturalya, İskoçya, İrlanda, Dünya Kupası

Dünya Kupası'nda şike!
Dünyada oynanan maçlarda şike yaptıran Singapurlu, Manchester’da bir otelde konuşmaları The Daily Telegraph gazetesi tarafından gizlice kaydedilirken “Ben Dünya Kupası’nda da şike yaptırdım. Şike yaptığım yerler Avusturalya, İskoçya, İrlanda, Dünya Kupası ve Dünya Kupası eleme maçları” dedi.
 
The Daily Telegraph gazetesinin şike soruşturması İngiliz futbol otoritelerini dün ayağa kaldırmış ve İngiltere’de temiz futbol oynandığını iddia edenlerlere darbe vurmuştu.
 
İngiltere Futbol Federasyonu , şike iddialarından uzak durmaya çalıştı ama gözaltına alınanlardan ikisinin tutuklanması, beşinin hala gözaltında tutulması üzerine olay büyüyünce zor durumda kaldı. Gözaltına alınanlardan 3’ünün İngiltere’de esas liglerde olmayan Conference ve Conference South liglerindeki kulüplerde oynayan futbolcular olduğu anlaşıldı.
 
The Sun gazetesi spor sayfasında “Futbol Federasyonu şike konusunda cahil” manşetli haberinde, İngiltere Futbol Federasyonu’nun futbolda yolsuzlukla ilgili olarak şike iddiarına kullaklarını tıkadığını yazdı.
 
Şike iddialarnın Dünya Kupası’na kadar uzandığını bildiren Daily Mirror gazetesi, bugünkü birinci sayfa “Dünya Kupası’nda şike yaptım” başlıklı haberinde İngiltere’de yakalanan şike ayarlayıcısının açıklamalarını manşete taşıdı. Bahis firmalarını tarafından Dünya Kupası eleme maçlarında da şike yapıldığını söyleyen şike ayarlayıcısı, şikeye çok ağır cezalar veren ülkesi Singapur dışında dünyanın her yerinde şike ayarladığını iddia ederken en az 15 kez Dünya Kupası eleme maçlarında şike yaptığını ortaya attı.
 
Önümüzdeki yıl Brezilya’da yapılacak Dünya Kupası maçlarının kura çekilişine 7 gün kala İngiltere’de yakalanan şike ayarlayıcısının iddiaları dünyayı karıştırdı. Singapurlu şike ayarlayıcısı, FIFA’da lisanlı bir futbol ajanıyla işbirliği içinde olduğunu, Afrika’da bir takımı tamamen kontrolu altında tuttuğunu iddia etti. Yolsuzluk yapmak suçundan Singapur’lu Chann Sankaran (33) ve Krishna Ganeshan’ın (43) bugün Cannmock’da yargıç karşısına çıkacakları öğrenildi.
 
Şu ana kadar çıkan şike iddialarının büyük bir buzdağının küçük bir parçası olduğu kaydedildi. Şike organize edenlerin futbolcuya ilk 10 dakikada sarı kart görmesi karşılığı 5 bin sterlin teklif ettikleri anlaşıldı. Dün 20 Avusturyalı eski ve yeni futbolcunun şike yaptıkları iddiasıyla soruşturmaya alındıkları kaydedilirken, son yedi yılda 17 büyük maçta şike yapılmış olabileceği üzerinde duruldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler