Doping Bakan Kılıç' ın başını yiyecek

 Geçtiğimiz haziran ayında Avrupa takımlar şampiyonası için gittiği İngiltere’de ölümden dönen ve sonrasında sporu bıraktığını açıklayan milli atlet Binnaz Uslu’da doping çıktı.2011 yılında Güney Kore’de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Uslu’dan

Doping Bakan Kılıç' ın başını yiyecek

 Geçtiğimiz haziran ayında Avrupa takımlar şampiyonası için gittiği İngiltere’de ölümden dönen ve sonrasında sporu bıraktığını açıklayan milli atlet Binnaz Uslu’da doping çıktı.

2011 yılında Güney Kore’de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Uslu’dan alınan numunenin yeniden analizi sonrası milli atlette yasaklı anabolik steroid olan stanozolol maddesine rastlandı.

Dünya Şampiyonası’nda Uslu, 3 bin metre su engelli seçmesini Türkiye rekoru kırarak birinci tamamlamış, finalde ise dünya 7.’si olmuştu. Bu şampiyonada Uslu’dan alınan kan ve idrar numunelerinin ilk analizinde herhangi bir yasaklı maddeye rastlanmamıştı. Ancak Dünya Anti Doping Ajansı’nın, IAAF ile başlattığı “Eski numunelerin gelişmiş teknolojilerle yeniden analizi çalışması” çerçevesinde Uslu’dan alınan örnekler yeniden incelendi.

Sonuçlar IAAF tarafından Türkiye Atletizm Federasyonu’na gönderildi ve Binnaz Uslu’dan savunma istendi. Milli atlet ise sporu bıraktığını ve B numunesinin de açılmasını talep etmediğini bildirdi.

2007 yılında Dünya Kros Şampiyonası öncesi kampta kendisinden alınan numune de pozitif çıkan Uslu, 2 yıl ceza almış ve 2009′da yeniden spora dönmüştü. Ancak milli atlet, şimdi 2. kez dopingden yakalandığı için spordan ömür boyu men cezası alma tehlikesiyle karşı karşıya.

Binnaz Uslu, her ne kadar sporu bıraktığını açıklasa da kurallar gereği aktif sporculuk dönemlerinde işlediği suçlardan dolayı da ceza alabilecek.

 

Milli atlet, son olarak haziran ayında Avrupa Takımlar Şampiyonası’na katılmak üzere gittiği İngiltere’de şiddetli karın ağrısı nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve ameliyata alınmıştı. Hayati tehlike atlatan ve birkaç gün yoğun bakımda kalan Uslu, gönderilen özel ambulans uçakla Türkiye’ye getirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor