Çaykur Rizespor'da tek hedef galibiyet!

Çaykur Rizespor Kulübü Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Akhisar Belediyespor maçını mutlak kazanmak zorunda olduklarını söyledi.Mehmet Cengiz Tesisleri'nde yapılan basın toplantısında Çaykur Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay son 5 maçta galip gelemed

Çaykur Rizespor'da tek hedef galibiyet!

Çaykur Rizespor Kulübü Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Akhisar Belediyespor maçını mutlak kazanmak zorunda olduklarını söyledi.

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde yapılan basın toplantısında Çaykur Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay son 5 maçta galip gelemediklerini belirterek “Son olarak kupa maçını kazanamadık. Artık kupada yokuz. Her şeyimizle lige odaklanacağız. Önümüzde zorlu Akhisar maçı var. Bu kritik virajı taraftarın desteği ile geçmek istiyoruz. Burada en çok ihtiyacımız olan taraftar desteği olacak. Taraftar iyi gün dostu değil kötü gün dostudur. Her zaman takımın yanında olan taraftardır. Rakibimiz Akhisar takımına saygımız sonsuz. İyi yönleri var, çok iyi mücadele eden bir takım. Çekişmeli bir maç olacak. Biz önemi büyük olan bu maça hazırız. Bu maçta taraftarımızı tribünde görmek istiyoruz. Onların desteğine takımın çok ihtiyacı var. Seyirci ile futbolcularımız bütünleşiyor. Sahada biz mücadele ederken taraftarımızı da yanımızda olmalı. Bu güçle bu önemli maçı mutlak kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

Ligde son oynadıkları 4 maçın 3’ünü deplasmanda oynadıklarını ifade eden Çalımbay, “Bunların hepsi zor maçlardı. Galatasaray ve Beşiktaş gibi rakiplerle oynadık, Eskişehir’le karşılaştık. Bu maçları sahamızda oynasaydık sonuçlar daha farklı olurdu. Takımın ligdeki performansından genel anlamda çok memnunum. Bizim sıkıntılarımız sakatlıklar olması. Kağan, Eren, Kweuke 1.5 ay bizimle olmayacak. Sezer’in durumu ise belirsiz. Bu ara sıkıntılarımız oldu. En çok üzüldüğüm ve bu son iki maçımızı sakatlıklardan dolayı zorunlu olarak 10 kişi oynamamız oldu. İlk yarıda önümüzde 8 maç kaldı. Bu 8 maçı en iyi sonuçlarla tamamlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Takımın şu ana kadar iyi sonuçlar aldığını vurgulayan Çalımbay “Takımımız başarısız değil. Galatasaray ve Beşiktaş maçlarından deplasmanda puan çıkarmışız. Ligde iyi yerdeyiz. 3 büyük takımla deplasman da oynadık ve 2’sinden puan çıkardık. Şimdi en önemli viraj Akhisar maçında galibiyet bekliyoruz. Devre arası çok iyi takviye yapmamız şart. Bunlar nokta transfer olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor