Bir rüya gerçek oluyor!

Trabzonspor'un özlemle beklediği Akyazı Stadı'nın temelini Başbakan Erdoğan atacak. Yaklaşık 200 milyon liraya mal olacak dev tesis UEFA standartlarında olacak.  Türk futbolu ve Trabzonspor için büyük gün geldi çattı... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trab

Bir rüya gerçek oluyor!
Trabzonspor'un özlemle beklediği Akyazı Stadı'nın temelini Başbakan Erdoğan atacak. Yaklaşık 200 milyon liraya mal olacak dev tesis UEFA standartlarında olacak. 
 
Türk futbolu ve Trabzonspor için büyük gün geldi çattı... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzonspor'a yapılacak 41 bin 513 kişilik Akyazı Stadyumu'nun temelini Pazar günü (24 Kasım) atacak. Stadyum 2015-2016 sezonuna yetiştirilecek ve yaklaşık 200 milyon liraya mal olacak.  
 
Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı stadyumun da yer alacağı Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi için Karadeniz'in 800 bin metrekarelik alanıdolduruldu. İlk olarak dolgu alanına Karadeniz'in hırçın dalgalarından korumak amacıyla tahkimat yapıldı. 
 
Akyazı'daki koyda 2 bin 69 metre uzunluğuna şerit halinde yapılan tahkimat işinde 2 milyon 400 bin ton malzeme kullanıldı. 100 dolgu ve taş kamyonu ile 14 iş makinesi çalıştırıldı.
TESİSLERE 3 BİN 800 FORE KAZIK ÇAKILDI
İhalesi 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen tesislere 3 bin 800 fore kazık çakıldı. Bunlar denizin altında sert kayanın bulunduğu alana sabitlendi. Kazıkların derinliği 37 metreye kadar indi. Başbakan Erdoğan, Erdoğan Bayraktar, Binali Yıldırım ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'la birlikte stadıninşaatına start verecek.
AVNİ AKER STADI DA TARİHE KARIŞACAK
61. dakikada stadı bayram yerine döndüren Trabzonlu taraftarlar yeni stadyumda 41 bin kişi ile bunu daha görkemli bir şekilde yapacak. Bu arada Akyazı'da yaptırılacak stadyumun karşılığında Avni Aker, Yavuz Selim Futbol Sahası, 19 Mayıs Spor Salonu ve Akçaabat Fatih Stadyumu TOKİ'ye verildi. Bu alanlar için çalışmalar sürdürülüyor.
DEV TESİSLERDE HER ŞEY VAR
Kapasitesi 41 bin 513 kişi olan Akyazı stadyumunda 2954 VIP, 196'sı protokol, 282'i basın ve 80 engelliye tahsis edilecek. Ayrıca 2 yürüyen merdiven, 15 asansör, 438'i kapalı 1479 kapasiteli otopark bulunacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor