Bir devrede 30 maç!

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımlardan Trabzonspor, en çok maç yapan takım olarak devre arasında dinlenmeyi en çok hak eden takım oldu.Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 30 maç oynayarak S

Bir devrede 30 maç!

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımlardan Trabzonspor, en çok maç yapan takım olarak devre arasında dinlenmeyi en çok hak eden takım oldu.

Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 30 maç oynayarak Süper Lig'in ilk yarısında en çok maç yapan takımı oldu. Bordo-mavili takımı 26 maçla Galatasaray takip etti.

Spor Toto Süper Ligi'nin 17.haftasında sahasında Medical Park Antalyaspor'u 2-1 mağlup ederek devreyi 3 puan ile kapatan Trabzonspor, devre arasına kadar olan bölümde oynadığı 30 maç ile Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımlar arasında en çok maç oynayan ekip oldu. Karadeniz ekibi, ligde mücadele eden takımların bir çoğundan bir sezon da oynayacağı maçların tamamını devre arasına kadar olan bölümde oynayarak üstün bir performans ortaya koydu ve dinlenmeyi en çok hakeden takım oldu.

AVRUPA'DA ESTİ

Trabzonspor ilk olarak resmi maçlarına Avrupa arenasında başladı. 18 Temmuz 2013'de İrlanda'nın Dery City takımıyla eşleşen Karadeniz ekibi rakibiyle oynadığı 2 maçıda kazanarak iyi bir başlangıç yaptı. Avrupa'da eleme grupları olsun, Play-off ve Grup maçları olsun hiç mağlubiyet almayan Trabzonspor, yer aldığı J Grubundan lider olarak çıkarak Avrupa'da iyi bir performans sergiledi. Bu sezon Avrupa'da oynadığı 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik alan Trabzonspor, rakip kaleleri 26 kez havalandırırken kalesindi ise 9 gol gördü.

TRABZONSPOR LİGE TUTUNMAYA ÇALIŞTI

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı maçlar çıkartırken, Spor Toto Süper Lig'de ise aynı başarıyı yansıtamadı. Devre arasında kadar olan bölümde 30 maç oynayarak iyi bir performans koyan Trabzonspor, 3 günde bir maç oynamanın vermiş olduğu sıkıntı nedeniyle ligde oynadığı bazı maçlarda bekleneni veremedi. Karadeniz ekibi son iki sezona göre ilk yarıyı iyi bir yerde bitirdi. Oynadığı 17 maçta 8 gaibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan bordo-mavililer attıkları 25 gole kalesinde 21 gol gördü. Bordo-mavililer yoğun maç trafiği arasında Ziraat Türkiye Kupası mecarasına ise başlamadan bitirdi. Trabzonspor, Balıkesirspor'a deplasmanda oynadığı maçı 3-1 kaybederek kupadan elendi.

TRABZONSPOR'UN OYNADIĞI 30 MAÇ KARNESİ

Trabzonspor, Mustafa Akçay yönetiminde bu sezon oynadığı 30 maçta 17 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Attığı 52 gole karşılık ise kalesinde 33 gol gördü. Türkiye'yi Trabzonspor ile birlikte Avrupa'da temsil eden Galatasaray ise 26 maç oynadı. Fenerbahçe 23 ve Beşiktaş 20 maç oynadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor