Bilica'ya bakın kim sahip çıktı?

Kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Trabzonspor karşısında aldıkları 4-0'lık mağlubiyeti değerlendiren Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Okan Buruk, alınan sonucun kendileri için üzücü olduğunu, göreve gelirken net tespitler yaptıkların

Bilica'ya bakın kim sahip çıktı?

Kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Trabzonspor karşısında aldıkları 4-0'lık mağlubiyeti değerlendiren Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Okan Buruk, alınan sonucun kendileri için üzücü olduğunu, göreve gelirken net tespitler yaptıklarını ve bu tespitlere göre çok gol yediklerinin ortaya çıktığını söyledi.

Buruk, çok gol yemenin önüne geçmeye çalıştıklarını, takım oyununu ve takım savunmasını daha iyi yapmaları gerektiğini bütün futbolculara söylediğini belirterek, "Tabii herkesin bildiği gibi zorlu bir deplasmana gittik. Her takım için zorlu olabilecek bir deplasman. Trabzonspor Türkiye'de hızlı hücumu iyi yapan takımlardan biri. Biz bunların hazırlıklarını yaptık. Oyuncularımızla bunları paylaştık. Zaman zaman hatalarımız oldu. İyi yaptığımız şeylerde oldu. Maçı gidişatına baktığınız zaman özellikle ilk golü yiyene kadar daha ortada giden bir maçtı. Daha sonra 1-0 geriye düştüğümüz zaman rakibe pozisyonlar verdik" dedi.


Elazığspor'un çiçeği burnunda yeni teknik patronu Buruk, maçta kaçırdıkları penaltının dönüm noktası olduğunu ifade ederek, "Maçla ilgili herkesin ortak görüşü herhalde penaltı anıydı. Maçı 1-1'e getirsek bambaşka bir maç olacaktık. Biz takım savunmasını daha iyi yapacaktık. Trabzonspor'un yakaladığı özellikle 2-0'dan sonraki pozisyonları belki biz hızlı hücumlarla bulabilecektik. Penaltı hem bizim beraberliği yakalamamız açısından hem takım oyunu konusunda tekrar kendimize olan güvenimiz yakalamamız açısından çok önemliydi. 2. golle birlikte takım düşüşe geçti. Üzüldüğümüz bir mağlubiyet. Maçın hakkının bu olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

"BILICA, BENDEN VE ARKADAŞLARINDAN ÖZÜR DİLEDİ"

Teknik direktör Okan Buruk, Trabzonspor maç bitiminde oyuncusu Bilica'nın yaptıkları ile ilgili olarak ise, "Bilica dün geldi hem benden, hem de takım arkadaşlarından özür diledi. Dikkat ettiyseniz kendisinin olumsuz bir şeyi olmadı. Maçın sonunda kendi söylemi, Olcan'ın onu küçük düşürücü konuşmalar yaptığını söyledi. Bilica'ya, 'Maç 4-0 oldu', 'Siz Bank Asya 1.Lig'e gidiyorsunuz' demiş. Tabii bunlar Bilica'nın anlattıkları. Tabii ki bunu aynı şekilde Olcan'dan dinlemek lazım. Suçlama anlamında söylemiyorum. 4-0 mağlup olan bir takımın oyuncusu olarak tepki verdiğini söyledi. Bu kabul edilir bir durum değil. Çünkü burada bizim her oyuncuya ihtiyacımız var. Ben kendisine de onu söyledim. Bu takımın en tecrübeli oyuncularından biri. Bu takıma sahip çıkacak. Bu takımın soğukkanlılığını koruyacak oyunculardan birisi. Bu konuyla ilgili başkanımızla görüşeceğiz. Alacağı cezad a belli olsun, ona göre başkanımızla bu konuyu görüşeceğiz. Ama tabii ki bu durum kabul edilebilir bir şey değil. Bize yakışan bir şey değil. Biz futbolu oyun olarak oynuyoruz. Maç biter, dostluk kalır. Sinirlerimize hakim olmamız gerekiyor. Elazığspor'a yakışır şekilde herkesin davranması gerekiyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor