Başkan Gümrükçüoğlu ilk müdahaleyi yaptı

Trabzon Belediye Muharrem Ayı’nda şehrin farklı noktalarında düzenlediği  5 ayrı organizasyonla Trabzon halkına 15 bin aşure dağıttı. Trabzon’da daha önce Meydan Parkı’nda, Büyük Sanayi Sitesi’nde, Kurşunoğlu Camii yanında ve Ata İlköğretim Okulu’nda ayrı

Başkan Gümrükçüoğlu ilk müdahaleyi yaptı

Trabzon Belediye Muharrem Ayı’nda şehrin farklı noktalarında düzenlediği  5 ayrı organizasyonla Trabzon halkına 15 bin aşure dağıttı. 

Trabzon’da daha önce Meydan Parkı’nda, Büyük Sanayi Sitesi’nde, Kurşunoğlu Camii yanında ve Ata İlköğretim Okulu’nda ayrı ayrı etkinlikler düzenleyen Trabzon Belediyesi son olarak Fatih Mahallesi’nde vatandaşlara aşure dağıttı.  Trabzon Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı’nın konseri eşliğinde Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu vatandaşlara 4 bin adet aşure dağıttı. 

Aşure dağıtımı öncesi vatandaşlara seslenen Gümrükçüoğlu, ''Hicri ayların başlangıcı mübarek bir ay olan muharrem ayını hep birlikte idrak etmekteyiz. Trabzon’un kardeşliği birliği ve beraberliği içinde aşure günlerimizde bulunmaktayız. Bu günlerin tüm şehrimize ülkemize İslam alemine ve dünyaya barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Bu aşure günlerinde bolluğun, bereketin, tutumluluğun ve israf etmemenin önemini anlıyor ve yaşıyoruz.  Bundan 1374 yıl önce Hz. Muhammed’in ehlibeytim dediği torunu Hz. Hüseyin’in ve arkadaşlarının şehit edilmesinin hüznünü taşırken bundan sonraki zamanlarda meşrebi,  tariki, mezhebi ne olursa olsun bütün Müslümanların barış ve kardeşlik içerisinde olmasını içimizdeki matem ve hüzünle birlikte Allahtan niyaz ediyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Gümrükçüoğlu vatandaşlara aşure tatlısı ikram etti. Başkan Gümrükçüoğlu daha sonra Fatih Mahallesindeki halk pazarını ziyaret ederek pazarcılara ve vatandaşlara aşure dağıttı. Başkan Gümrükçüoğlu’nun bu hareketi vatandaşlarca da takdir topladı.

SALINCAKTAN DÜŞEN ÇOCUĞUN YARDIMINA BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU KOŞTU

Bu arada başkanın konuşması sırasında talihsiz bir olay da yaşandı.  Aşure programının yapıldığı alanın hemen yanındaki çocuk parkında oyu oynayan Serkan Selim ismindeki 13 yaşındaki çocuk düşerek belini incitti. Asıl mesleği doktorluk olan Gümrükçüoğlu  konuşmasını  yarıda keserek yararlanan çocuğun yardımına koştu. Başkanın ilk müdahalede bulunduğu çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenildi. Çocuğun düşme vakasında ciddi bir sorununun olmamasında Trabzon Belediyesi’nce oyun parkının zemininin kauçuk kaplanmasının önemli bir etken olduğu belirtildi.     
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor