Aziz Yıldırım'a büyük şok!

Özcan ve Özcanoğlu, avukat Ertuğrul Yönet aracılığıyla İstanbul Anadolu 29. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davada, seçimli genel kurulun iptalini ve genel kurulda alınan kararların yok sayılmasını talep etti.Davacılar, olağanüstü genel kurulun yapılabi

Aziz Yıldırım'a büyük şok!

Özcan ve Özcanoğlu, avukat Ertuğrul Yönet aracılığıyla İstanbul Anadolu 29. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davada, seçimli genel kurulun iptalini ve genel kurulda alınan kararların yok sayılmasını talep etti.

Davacılar, olağanüstü genel kurulun yapılabilmesi için Türk Medeni Kanunu'nun 75. maddesine göre kongreyi tek gündemli hazırlamak üzere dernek üyelerinden üç kişinin görevlendirilmesi ve görevli sulh hukuk mahkemesine başvuru için taraflarına tedbiren yetki verilmesi talebinde de bulundu.

Dava dilekçesinde, kulüpten ihraç edilmek üzere hakkında soruşturma başlatılan ve Fenerbahçe Kulübü Disiplin Kurulu tarafından tedbiren üyelik hakları kısıtlanan Timur Özcanoğlu'nun, tedbiren tüm üyelik haklarını kullanabilmesi için tedbir kararı verilmesi de istendi.

İptal nedenlerinde, kulübün aldığı genel kurul kararının, İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 18.07.2013 tarih, 2013/69 sayılı dosyasından verilmiş olan karara göre tek gündemli yapılması gerekirken, Türk Medeni Kanunu'nun 75. ve 80. maddelerine, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği Tüzüğü'nün 6, 16, 20, 21 ve 22. maddelerine aykırı olduğu savunuldu. Ayrıca, genel kurulu yönetmek üzere kongre divan başkanlığına seçilen Vefa Küçük'ün, divan başkanı olmasının yasa ve tüzüğün 18/b maddesine aykırı olduğu iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor