Almanya'ya eski Trabzonsporlu damgası!

Almanya Birinci Futbol Ligi'ne (Bundesliga) 13. hafta maçlarıyla devam edilirken, Borussia Dortmud'u sahasında 3-0 yenen Bayern Münih liderliğini sürdürdü. Bayern Münih, yenilmezlik serisini de 38'e çıkararak rekorunu devam ettirdi.Borussia Dortmund-Bayer

Almanya'ya  eski Trabzonsporlu damgası!
Almanya Birinci Futbol Ligi'ne (Bundesliga) 13. hafta maçlarıyla devam edilirken, Borussia Dortmud'u sahasında 3-0 yenen Bayern Münih liderliğini sürdürdü.

Bayern Münih, yenilmezlik serisini de 38'e çıkararak rekorunu devam ettirdi.
Borussia Dortmund-Bayern Münih karşılaşmasında evsahibi ekipte savunmada 3 futbolcunun sakatlanmasının ardından, sezon sonuna kadar sözleşme imzalanan Manuel Friedrich ve milli oyuncu Nuri Şahin ilk 11'de başladı. Karşılaşmada seyirciler tarafından ıslıklanan Götze, 66. dakikada gol attı ve Bayern Münih karşılaşmada 1-0 geçti. Bayern Münih, 85. dakikada Arjen Robben ve 87. dakikada Thomas Müller’in attığı gollerle maçtan 3-0 galip ayrılan taraf oldu.

Bayern Münih, 6 maç aradan sonra Bundesliga'da Borussia Dortmund'u mağlup etti. Bavyera ekibi, puanını 35'e çıkararak liderliğini sürdürürken, Borussia Dortmund ise 28 puanla 3. sıraya geriledi.
Hertha Berlin'i deplasmanda tek golle geçen Bayer Leverkusen, 31 puanla ikinci sıraya yükseldi.

HALİL TAKIMINI SIRTLADI
Bundesliga’da oynanan diğer bir karşılaşmada Augsburg, sahasında Hoffenheim’i Halil Altıntop’un golleriyle 2-0 mağlup etti. Sezon sonunda Bundesliga'ya dönen Halil Altıntop, oynadığı 249. Bundesliga maçında 50 ve 51. gollerini attı.
Augsburg, puanını 16’ya çıkararak 10. sıraya yükselirken, 13 puana sahip olan Hoffenheim 13. sırada yer aldı.

Haftanın en gollü maçında Eintracht Frankfurt, sahasında Schalke ile 3-3 berabere kaldı. İki takım da sıralamadaki yerini korudu.

Haftanın diğer gollü karşılaşmasında Werder Bremen, deplasmanda Mainz'e 3-2 mağlıp oldu. Mainz'in golleri 7. dakikada Müller, 17 ve 70. dakikalarda Okazaki'den gelirken, Werder Bremen'in gollerini 85. dakikada Elia ve 90. dakikada Di Santo kaydetti.
Mönchengladbach deplasmanda Stuttgart'ı 2-0 mağlup etmeyi başardı. Borussia Mönchengladbach ligde 4. sırada yerini korurken, bu mağlubiyetle Stuttgart bir sıra gerileyerek dokuzuncu sıraya yerleşti.

Ligin alt sıralarında mücadele eden iki takım Nürnberg ve Wolfsburg 1-1 berabere kalarak taraftarlarını üzdü. Her iki takımın mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı karşılaşmanın golleri Wolfsburg adına 39. dakikada Arnold gelirken, Nürnberg bu gole 72. dakikada Ginczek ile karşılık verdi.

Ligin tehlikeli bölgesinde yer alan takımlardan Freiburg, deplasmanda Brauschweig'i 1-0 mağlup ederek rakibini ligin en dibine yollamış oldu.

İkinci ligden bu yıl tekrar Bundesliga'ya yükselen Hertha Berlin, sahasında Bayer Leverkusen'e 1-0 yenildi. Karşılaşmasın tek golünü, 28. dakikada Kiessling attı. Leverkusen, bu skorla ligdeki ikinci sıradaki yerini korurken, Hertha Berlin bir sıra gerileyerek sekinci sırada yer aldı.

Almanya'da kuzey bölgesinin iki takımı Hamburg, evinde Hannover'i 3-1 mağlup etti. Bu skorla Hamburg, ligde 3 sıra birden atlayarak 11. sıraya yükseldi. Hannover ise bu skorla 13. sıraya geriledi.
Bundesliga'da 13. hafta maçlarında alınan sonuçlar, puan durumu ve gelecek haftanın maçları şöyle:
13. hafta
Stuttgart - Mönchengladbach: 0-2
Nürnberg - Wolfsburg: 1-1
Augsburg - Hoffenheim: 2-0
Braunschweig - Freiburg: 0-1
Eintracht Frankfurt - Schalke 04: 3-3
Hertha Berlin - Bayer Leverkusen: 0-1
Borussia Dortmund - Bayern Münih: 0-3
Hamburg - Hannover 96: 3-1
Werder Bremen - Mainz 05: 2-3

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler