Akçay'dan futbolculara terapi

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Spor Toto Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Liginde oynayacakları zorlu maçlar öncesi oyuncularını hem kafa hemde fizik olarak konsantre etmeye çalışıyor.Spor Toto Spor Ligin 10. haftasında taraftarı önünde Elazığspor

Akçay'dan futbolculara terapi

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Spor Toto Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Liginde oynayacakları zorlu maçlar öncesi oyuncularını hem kafa hemde fizik olarak konsantre etmeye çalışıyor.

Spor Toto Spor Ligin 10. haftasında taraftarı önünde Elazığspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, Legia Warszawa takımıyla oynayacağı UEFA Avrupa Ligi müsabakası öncesi moral bulmak istiyor. Elazığspor karşısında alacağı galibiyetle Kasımpaşaspor yenilgisini telafi etmeyi planlayan Karadeniz ekibi, lig yarışından kopmak istemiyor.

Hem ligde hemde Avrupa'da 3 günde bir müsabaka oynamanın sıkıntısını yaşayan Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, oyuncularını her iki kulvarada konsantre etmeye çalışıyor. Antrenmanları erkenden basına ve taraftara kapatan Akçay, futbolcularını hem kafa hemde fizik olarak zorlu maçları motive etmek için sıkı bir çalışma içini girdi.

Gece geç saatlare kadar kurmaylarıyla birlikte yoğun bir çalışma içine giren Akçay, takım içindeki dengeleri ve oyuncuların son durumları hakkındaki son bilgilerini değerlendirirken, bir taraftan ise rakiplerin analizlerini yaparak futbolcularına aktarıyor. Oyuncularıyla bire bir ve toplu toplantılar yaparak takımı kafa olarak rahatlatmayı hedefleyen Akçay, maç trafiğinin takım üzerinde yorgunluğa neden olduğu fikriyle hareket ederek stratejilerini belirliyor.

Elindeki kadro yapısı itibariyle rotasyon yapmakta zorlanan Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, futbolcularına yönelik yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı: " Zorlu bir süreçten geçiyoruz.3 günde bir maç oynamanın vermiş olduğu sıkıntıları biliyoruz. Bunun arkasına sığınmak doğru değil ama bir konsantre eksikliği yaşıyoruz. Yaşanan yoğun maç trafiğinde herkes elinden gelenin en iyisin yapmaya çalıştı. Futbolda bunun olduğunuda hiç unutmadan hareket etmeliyiz. Kazanabiliriz, yenilebiliriz yarış her zaman devam edecek önemli olan sahaya kendinizi vermeniz ve mücadele etmeniz. Sonucu hep birlikte o zaman görebiliriz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler