Akçay: Mağlubiyeti Hak etmedik

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, mağlup oldukları Galatasaray karşısında iyi oynadıklarını dile getirdi. Mustafa Akçay, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, sahada iyi bir duruş sergilemeye çalıştıklarını belirterek, "

Akçay: Mağlubiyeti Hak etmedik

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, mağlup oldukları Galatasaray karşısında iyi oynadıklarını dile getirdi. Mustafa Akçay, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, sahada iyi bir duruş sergilemeye çalıştıklarını belirterek, "Maçın başından sonuna kadar, oyunu forse etmeye çalıştık. Savunmadaki pozisyon algılarından kaynaklanan gollerle, mücadeleyi kaybettik. Kaçırdığınız goller sonrası goller yemeniz, durumu farklı hale getiriyor" dedi.

Bazı kurumların kulüpleriyle veya yöneticileriyle sorunu olabileceğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, şunları söyledi: "Ancak biz sahada olan insanlar, futbola ter akıtan ve görevini yerine getiren insanların kimseyle sorunu yok. Eğer algı total olarak değerlendirilirse çok iyi baba olan, çok iyi arkadaş olan, çok iyi dost olan insanın; bir işte başarısız olması sonucu intihar etmesi gibi olur. Oysa biz işimizi yapıyoruz. Hiçbir kurumla sorunumuz yok. Total algı olursa, bizim için haksızlık olur. Biz sahada bazı şeyleri olduğu gibi, dürüstçe vermeye çalışıyoruz. Bizi bir şeyin uzantısı görüp, bize bazı şeyleri yapmak doğru değil. Kurumların biraz daha dikkatli olması gerekiyor" dedi.

Akçay, Galatasaray karşısında rakibine attığı tokat sonrası kırmızı kart gören oyuncusu Gustavo Colman'ın en ağır cezayı alacağını söyledi. Galatasaray gibi güçlü takıma karşı denk mücadele sergilediklerini anlatan Mustafa Akçay, "Oyuncularımı kutluyorum, Colman hariç. En yüksek cezayı alacak. Trabzonspor'un büyüklüğüyle kendi görevleri arasında her oyuncu iletişim kurmak zorunda. Ne yaptığımızı bilmeliyiz. Galatasaray ile oynuyoruz.

Trabzonspor'u temsil ediyoruz. Herkes haddini bilecek. Haddinizi bilirseni aşağılanmazsınız. Trabzonspor gibi büyük camianın ne olduğunu bilmeliyiz. Trabzonspor şu anda geçiş dönemi yaşayabilir. Her an küllerinden doğacak kadar birikimi olan kulüptür" dedi.

Bordo-mavili takımın çalıştırıcısı, UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşacakları Juventus ile ilgili Galatasaray'ın İtalyan teknik direktörü Mancini'den bilgi alıp almayacağı yönündeki soruyu ise "Mancini ile konuşmadık. Kompleksli yapımız yok. Herkesten faydalı şeyler alabiliriz. Tabii ki telefon açıp ondan bilgiler alabiliriz. O daha tecrübeli olduğu için alacağımız bilgiler işimize yarayabilir. Samimi davranacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler