Akçay: Favori gibi oynayacağız

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay ve futbolculardan Adrian Mierzejewski, yarın akşam oynanacak olan Legia Varşova maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi. Akçay, hayatını kaybeden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir

Akçay: Favori gibi oynayacağız

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay ve futbolculardan Adrian Mierzejewski, yarın akşam oynanacak olan Legia Varşova maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi. Akçay, hayatını kaybeden 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan’a baş sağlığı diledi.

Hem Trabzon olarak Türk sporu olarak, Kadir hocamıza Allah rahmet eylesin. Hem bizim için hem Varşova için önemli bir geçiş maçı. Ama biz müsabakanın kendi lehimize çevirmek açısından farklı bir strateji ile oynayabileceğimiz bir akşam. Müsabakanın ilerleyen süresi içerisinde stratejik geçişler olabilecek önemli bir müsabaka. Arda arda iki müsabaka oynayacağımız bir rakip. Dolayısıyla puan olarak avantajlı olmak ve rakibimize aşağıda tutmak önemli bir stratejik eylem olacaktır. Ancak riskleri yüksek düzeyde alacak olan takım Varşova olacaktır. Biz rakibimizin eylemlerini takip edeceğiz oyuncularımın bu maça kafa olarak çok hazır olduklarını düşünüyorum.

Çok koşan, disiplinli mücadele eden bir takım olduğunu biliyoruz. Rakibe saygı duyarak, onu dikkatlice takip edip mücadelemizi sürdüreceğiz.

Colmanı riske etmeyeceğiz. Giray 18 kişilik kadroda olabilir. En son kontroller yapıldıktan sonra buna karar vereceğiz.

Şu anda 4 puana sahip olan Trabzonspor, puanı olmayan Legia Varşova’ya karşı favori gözüküyor. Ama futbol sürprizlere açık durumda. bunları lehimize çevirip, favori gibi gözüküp favori olarak müsabakayı bitirmek istiyoruz.

dsc_0055.jpg

Rakibin cahil cesareti diye bizim ülkemizde tabir ettiğimiz, aşırı saldırganlık özellikleri gösterip çok da risk alacağını söyleyebiliriz. Bu hiçbir rakibin isteyeceği oyun anlayışı değildir. Bu tür durumlarda sahadaki duruşlarda bir denge oluşturursanız bu sizin işinizi kolaylaştırabilir.

Legia Varşova takım oyunu oynayan, komple taktiksel eylem yapan bir takım. Özellikle 3. ve 2. bölgede sonuç değiştirebilecek oyuncuları var. Mesela Dvalishvili ve Pinto gibi oyunun gidişatını değiştirilecek oyuncular var. Ama özel önlem almak yerine maçın gidişatını görüp ona göre hamle yapacağız.

Yaşadığımız sivasspor müsabakasında 7 gol pozisyonunu gole çeviremezseniz o maçta da rakibin bu saldırganlığı sizin lehiniz yerine onların lehine dönmeye başlar. Önemli olan bu sürede sonucu değiştirecek hamleler yapmaktır.

Adrian, Polonya takımı ile karşılaşacakları için mutlu olduğunu belirterek, “İyi bir atmosfer bekliyorum, yarın stadın tamamen dolacağına inanıyorum. Benim için önemli bir maç olacak. Trabzonspor kulübü için ayrıca çok önemli bir maç. Bu hayatımın maçı olmayacak ama kariyerimde önemli bir nokta olacak. Zor bir maç. Çünkü gruptan kimin çıkacağını gösterecek. Fenerbahçe ile çok zor bir maç oynadık. Sivasspor ile oynadığımızda 30 dakika eksik kaldık. Bu maç için çok umutluyum. Trabzonspor ve gruptan çıkmak benim için çok önemli. Umarım yarın gruptan çıkarız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor