Diğer

Diğer

Sosyal Medya Bağımlılığı

Sosyal medya ve sonrasında gelişen olaylar açıkçası insanlık için pek de iyi bir gidişata vesile olmadı. Sosyal medyanın bu denli bizlere bağımlı ve bizim de ona bağlı olduğumuz şu günlerde gelecekte neler olabileceğiniz tahmin edemiyoruz. Sosyal medyanın amacını ve arakasında duran beyinleri fark ettiğinizde başınıza bela olan bu sosyal medya bağımlılığı sorunundan kurtulacağınızı tahmin ediyoruz. Sosyal medyadan kurtulmak ya da mantıklı bir şekilde kullanmak telefonu kapatıp dolaba kaldırmak ile olacak bir şey değil. Öyleyse eroin kullanıcıları da eroinleri dolaba koyup üzerinde dümdüz kapağı kapatsınlar ve mutlu son demeyi çok isterdik ki maalesef Youtube ortamında yapılan hayaller-gerçekler videoları gibi gerçek hayatta işler bir dolap kapağıyla önlenemiyor. Sosyal medyanın içini yani arkasında ki beyni sizi ne amaçla kullandığını anlarsanız ve aptallık seviyesine erişen bu durumu rahatsız olunabilecek bir şey olarak algılarsanız bu savaşın galibi siz olabilirsiniz. Sosyal medyaya nereden ne yollarla bağımlı olduğunuz odak noktanız olmasın yani sosyal medya bağımlılığında mücadele etmemiz gereken şey uygulama yöneticisi ve uygulama kaldırma ekranları değil. Asıl odaklanıp savaşmamız gereken şey temel nokta yani sosyal medyanın oluşturulma amacı ve işte burada gösterdiğimiz savaş. Sosyal medyanın günümüzde birçok kullanım alanı var reklam, işsizlik, bir eylemi gerçekleştirme bu listeyi oldukça fazla uzata bilirsiniz. Bu listeye neden kendinizi bağımlılık seviyesine getirmeyen bir kullanım amacı eklemiyorsunuz ki? Bunu başardığınızda sosyal medyanın emellerini ve gereklerini öğrenecek, başınıza yıllardan beri bela olan bu bağımlılık sorunundan kurtulacaksınız. İlk olarak gözünüzde ki sosyal medyanın saptırılmış amacının oluşturduğu perdeyi kaldırmamız gerekiyor haydi başlayalım!

Sosyal Medya Sizi Kullanıyor Farkında Mısınız?

Çağımız gençlerinin ağzına takılmış üç harfli çok fazla anlama gelen bazen yeren bazen öven eşsiz bir kelime "Ego". Sosyal medyayı günümüzde bağımlılık seviyesine eriştiren kullanımlara sahip olan insanlar ya kendi egolarını tatmin etmeye ya da başkalarının egolarına bakarak pay almaya çalışıyorlar. Tamam, sizin vaktiniz ve boş bir beyniniz olabilir ancak bu noktada sosyal medyanın çıkarı ne olur siz ünlü birinin fotoğrafını beğenip saatlerce o mecrada dolanırken sosyal medya şirketleri sizin üzerinizden ne elde ediyor? Biz sizlere söyleyelim siz her bir kişinin fotoğrafını beğenirken sosyal medya şirketleri bu beğenilerden para kazanıyorlar. Bu beğeniler eğer ünlü kişilere gidiyorsa bu beğenilerden o ünlü kişilerde para kazanıyorlar. Kısacası sizin üzerinizden para kazanmaları için telefonunuzu tüketiyor zamanınızı harcıyor ve beyin hücrelerinizi yok ediyorsunuz. Bu laflardan sonra telefonu kapatın uygulamaları kaldırın demeye gerek yok çünkü insanların bin bir emeklerle kazandıkları paralarla aldıkları telefon ve bilgisayarlara başkalarına para kazandırma hevesleri anlaşılmaz bir durum. "Sadece aile ve arkadaşlar arasında muhabbet ya" diyen okurlarımız takipçi listenizde yer alan moda, araba, müzik ve sanatçı isimlerini kaldırırsanız bunu tam anlamıyla yapmış olursunuz. Ki bu kullanım tarzı da yanlıştır halanızın kızınıza nispet olsun diye yaptığınıza kahve paylaşımı sizi sosyal medya bağımlılığından kurtarmaz aksine tam olarak içine doğru sürükler. Sosyal medyanın asıl olması gereken kullanım amacı gündemden haberdar olmak ve insanlarla olan etkileşimi hızlandırmaktır. Eski sevgiliyi izlemek veya halanızın kızını kıskandırmak sosyal medya kullanımı amaçları arasında yer aldığında siz bu bağımlı olma durumunda kurtulamazsınız. Bu mantığı iyice sindirdikten sonra telefonunuza son kez göz gezdirin ve uygulamaları kaldırmadan günler boyu o uygulama simgelerine dokunmamaya çalışın. Emin olun bu duruma çok çabuk alışacaksınız.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR