Haber61

Haber61

Sizce..!

Köşe yazarımız Aytekin Akay, Trabzonspor ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

-İlk önce Trabzonspor. Hala temkinli misiniz?

Sezon öncesi yazılarımda ne varsa bugün o var. Trabzonspor orta karar gidiyor. Antalya maçının ilk yarısında göze hoş gelen, beklenen oyununu oynadı. Diğer maçlarda biraz oynadı, biraz idare etti ama puanlarını da kimseye yedirmedi. Beşiktaş"ı da yenebilir, Konya"ya yenilebilirdi. Ve de doğal karşılanması gereken bir durum olurdu. Fark şu; Trabzonspor kazanmaya çıkıyor. Sahaya kazanmak için çıkan, az kaybeder.

-Kazanıyor ama eleştiriliyor da. Mesela Antalya, mesela Konya maçlarında defans çok eleştiri topladı. Gerçekten Egemen-Song"da form düşüklüğü mü var?

Konya maçında Song, gelen topu düzeltmese de olduğu gibi ileri gönderse, Trabzonspor gol yemeyecek, Song da maçın adamı olmaya devam edecek. Biz futbolu şöyle izliyoruz: Top orta alandan, on sekize, oradan altı pasa geliyor. O arada biz televizyonda zapping yapıyoruz. Ne zaman top kale çizgisini geçiyor, "Haa kaleci kötü, Egemen-Song da form düşüklüğü var" diyoruz. Dünyanın her takımı saldırırken rakibe pozisyon verir. Eğer rakip iyi kontraya kalkıyorsa sizi hezimete bile uğratabilir. Konya maçındaki ilk golde yerleşim hatası var. İkinci golü her takım yiyebilir. Trabzonspor"un sorunu Egemen-Song"un formsuzluğu değil. Sağ ve sol bekler efektif değil. Olsalar oyun da güzelleşecek. Trabzonspor  Konya karşısında kötü oynadı, bol pozisyon verdi. İyi de, ikinci ve üçüncü gol nasıl atıldı? Konya saldırırken, defanstan pat küt ileri topa vurmayan, taca gitsin de rahatlayalım demeyen ve sonrasında kontraya kalkanları da arada görün. Güzel şeyleri görmek bazen işimize gelmeyebilir.

-Trabzonspor iyi yolda, rakipleri ise sürekli eleştiriliyor? Öte yandan Kayserispor, Gaziantepspor, Bursa ve Sivas"ın çıkışı göze çarpıyor. Bu gidiş normal mi?

Dünyada takım olma olgusu değişiyor. Belki on sene sonra daha az yıldız oyuncunun ismini bileceğiz. Trabzonspor"un yıldızı yok. Özkan Sümer"in deyimiyle yıldız arayan gökyüzüne baksın. Trabzonspor"da takımdaşlık olgusu yükseliyor. Aslında olay şu, Anadolu takımlarını yıldızları sürüklüyor, İstanbul"un büyüklerini yıldızları sürükleyemiyor. Şimdi adamın adı Roberto Carlos olunca, sanıyoruz ki, bir maçta soldan on kez iner, on orta keser, beşi gol olur. Sonuçta o bir sol bektir ve görevleri vardır. Bunu unutuyoruz işte. Futbolcu sahaya, hocasının soyunma odasında söylediği pek çok görevle çıkar. Görevlerini iyi yapanın takımı da genelde kazanır. Şimdi Aragones kötü, Skibbe kötü, Ertuğrul Sağlam kötü. Kim iyi? Skibbe"nin Almanya"da kaç maçını izledin ki kötü diyorsun? Türkiye"de altı maçla bir antrenöre kötü deniyorsa, bu işte yanlışlık var. Zico"ya kötü hoca diyenler, "I Love you Zico" diyorsa buyurun buradan yakın. Yarın Aragones, "Siz Türkler futboldan anlamıyor" dese, ne diyeceksiniz? Bu ülkeye Enke diye bir kaleci geldi. 1 maç oynadı, sonra gönderildi. İspanya"ya transfer oldu ve haftalarca gol yemedi. Bunu da gördük. Aragones, Fenerbahçe"nin beyninde saklı olan futbol oynama biçimini tamamen değiştiriyor  ve o hafıza bu değişimi reddediyor. Sorun bu olabilir mi derseniz, olabilir ama bu Aragones"in kötü hoca olduğu anlamına gelmez.

-"Bu sezon şampiyon Anadolu"dan" tezahüratı duyuluyor. Bu gerçekleşebilir  mi?

Turkcell reklamı olacak ama "Sizce..?"  Puan cetvelinde Eskişehir on üçüncü.  Fenerbahçe ise on ikinci. Eskişehir için düşer mi, Fenerbahçe için ise "Acaba şampiyon olabilir mi? diyorsunuz değil mi? Trabzonspor 16 , Fenerbahçe ise 6 puanda. "Kim şampiyon olur dediğimizde, Fenerbahçe yine önde çıkıyor. Ciltler dolusu ezber öğrenmeler var, hepsini bozmak kolay değil. Bu sene şampiyon Anadolu"dan denilince aklınıza kim geliyor? Trabzonspor.  Hala ve sadece Trabzonspor. O halde Türk futbolunun bir alternatifi daha var. ve futbolumuz adına sevindirici olan da bu olsa gerek.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR