CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

Kılıçdaroğlu, "Çok güzel şeyler olacak. Hiç kimse meraklanmasın. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Mücadelemiz demokrasi için olacak" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

CHP lideri Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi'ne geldi. Kılıçdaroğlu'nun, Ekrem İmamoğlu ile görüşmesinin ardından da saat 10.00'da milletvekilleri ve PM üyeleriyle bir araya geldi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da genel merkeze girişinde "Sohbetimiz var, daha sonra konuşacağız" ifadesini kullandı.

İMAMOĞLU TOPLANTIDA

'Millet İttifakı'nın İstanbul adayı CHP'li Ekrem İmamoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine Ankara'ya gelip, Genel Merkez'de Parti Meclisi toplantısına katıldı.

İstanbul'da, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni önde tamamlayan ve dün Yüksek Seçim Kurulu kararı ile mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu, CHP Parti Meclisi toplantısına katılmak üzere Genel Merkez'e geldi.

KILIÇDAROĞLU: DEMOKRASİ MÜCADELESİNİN YENİ BİR AŞAMASINDAYIZ

YSK'nın İstanbul kararının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi üyeleri ile milletvekillerini olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasi mücadelesinin yeni bir aşamasındayız, kararlarımızı hep birlikte alacağız" dediği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya, Parti Meclisi üyeleri ile milletvekillerinin yanı sıra, yenilecek İstanbul seçimini 31 Mart'ta önde tamamlayan, Ekrem İmamoğlu da katıldı. Habertürk'ün edindiği bilgilere göre Kılıçdaroğlu açılış konuşmasında, "16 Nisan Referandumu'nda mühürsüz oyların geçerli sayılmasına atfen, YSK'da bir çete olduğunu söylemiştim. O çete varlığını sürdürüyor. Bu bir demokrasi mücadelesidir. 15 Temmuz'dan bu yana büyüttüğümüz bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Şimdi bu mücadelenin yeni bir aşamasındayız, hep beraber karar alacağız" dedi.

5 MADDELİK BİLDİRGE YAYIMLANACAK

Ayrıca toplantının ardından, 5 maddelik bir sonuç bildirgesi yayımlanacağı da öğrenildi. Edinilen bilgilere göre o bildirgede "Tarihin doğru tarafında olduğumuzu biliyoruz. Demokratik mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi milletimize taahhüt ediyoruz" ifadesi kullanılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset