Ağar'a Mahkeme Şoku

DP Genel Başkanlığı görevinden istifa eden Mehmet Ağar'ın, Susurluk Davası kapsamında hakim karşısına çıkması bekleniyor.Susurluk davası kapsamında ''Öz ve Çatlı gibi kişilere silah taşıma izin belgeleri ve hususi yeşil pasaport vererek, görevi suiistimal

Ağar'a Mahkeme Şoku


DP Genel Başkanlığı görevinden istifa eden Mehmet Ağar'ın, Susurluk Davası kapsamında hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Susurluk davası kapsamında ''Öz ve Çatlı gibi kişilere silah taşıma izin belgeleri ve hususi yeşil pasaport vererek, görevi suiistimal etmek'', ''gıyabi tutuklama kararı ile aranan Abdullah Çatlı'nın yerini bildiği halde yetkili mercilere haber vermeyerek, saklamak'' ve ''cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak'' gerekçesiyle 7 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Ağar'ın, dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından hakim karşısına çıkması bekleniyor.

TBMM Genel Başkanlığı, Mehmet Ağar'ın dosyasını dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra gerekli hukuki işlemlerin yapılması için Adalet Bakanlığı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderecek. Dosyaya ilişkin gerekli incelemeler yapıldıktan sonra Ağar bu iddialardan yargılanabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset