Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Sivas’ın yolları taştan…

 

Gün geçmiyor ki yurdun dört bir yanından şehit haberi gelmesin.

Bir asker, bir polis, arada birde korucu…  Ondan sonra vatan sağ olsun öyle mi ?

Vatan’ın toprağı üzerinde  evlatları yoksa ,evlatları olmayan vatan nasıl sağ olacak ?

Onu bir türlü düşünüp bulamadım agaaa.  

Bulan olursa bana bir “Alo “ desin.

Şehit sayısında 2012 yılında rekora doğru gidiyoruz. Gidiyoruz da, bunlara rengi,ırkı ,cinsi,

siyaseti,kişiliği,uyruğu, her kim ve  kimler sebep oluyorsa, onlar nereye doğru gidiyor ? 

kurs.jpg

    Pek bilemiyorum.

*

Neyse karşılaşmaya  dönelim diyorum ama Hacılar köyünde 8 şehit haberi gelince,Karlıova aklıma geldi hani…  Elazığspor ligden düşmeden önce, süper  ligde iken Trabzonspor’u konuk etmişti. Gakkoşların  başında da Giray Bulak vardı. Maç sonrası takımın otobüsü arkasında gazetecilerin olduğu bir minibüs, bir otomobil,en önde de bize eskortluk eden .özel tim bir polis panzeri, kara yolundan gece yarısı Trabzon’a doğru  dağlara vurunca,inanın Karlıova’dan geçerken,kendi toprağımızda terör saldırısından korkarak ,gaza basarak hızla  geçtiğimiz için ıssız karanlıkta ,o minibüsün içerisinde  utandığımı hatırlıyorum.

Kendi topraklarımızdan kaçarak geçmek, ne acı dimi biraderrr ?

*   

Maç mı ? Başladı ama kim, kimin sahasında oynuyor belli değil. Top bir o kalede bir bu kalede ama ninni  gibi…

Daha oyunun başında kaleci Tolga, sağ omuzun dan sakatlandı  yerini Onur’a bıraktı.

Trabzonlu Zeki Yavru,abisi Serkan grip olunca ilk kez 11 de sağ bekte forma giydi. Hiç de sırıtmadı.

Erkeklere ceza veren bir zihniyetli Federasyon,bayanlarla çocuklara kapıları açınca, dolmasını beklediğimiz Avni Aker  tribünlerinin  her nedense yarı sı boş kaldı hayret.

Halbuki  yarın okullar açılıyor,herkes şehirde olmalıydı benim bildiğim. Yoksa tarlada çay hasadı bitmedi mi  hala, yoksa fındıklar hala harmanda serilimi duruyor. İnmedi mi köyü olanlar köylerinden,niye bu tribünlerin yarısı boş ?

Hadi yukarı kesimlerdeki  ilçelerden gelmeleri zor olur bayan ve çocukların,o zaman  bari kıyı şeridindeki  ilçelere bayan ve çocuklar için bilet dağıtım yeri konmalıydı  yada bulunmalıydı,oralardan maça gelmek isteyen bayan ve çocuklar zorluk çekiyor ve gelemiyorlar, öyle değil mi dostlarrr ?

*

Henrique mi ? bildiğiniz gibi adam üzerine bir türlü koyamıyor,direk gibi  dümdüz.

Bu bordo mavili oyuncuların bir çoğu formalarının haklarını verdiler ama bireysel olarak,takım oyunu olarak asla.

İlk yarıdaki  ilk pozisyonunda  beklemeyen,  45+3 ‘de de  yine pozisyonunun devamını beklemeyip tahmin edemeyen  Halil, öyle bir gol kaçırdı ki Trabzonspor adına  millet bir zıpladı bir oturdu.  İlk yarıdan adam gibi bir bu pozisyonu hatırlıyorum .  Alanzinho,Bamba,Zeki,Yasin,Emerson,Zokora gibi İkinci yarıda  55.dakikada sahanın bir başka iyilerinden Sapara nefis vurdu, geberesice  meşin yuvarlak  yan direkte patlayıp oyuna döndü. Harika bir şut idi vesselam.

*

Sivas’da  Eneramo sahada yok gibiydi ama aynı şeyi Navratil,kaleci Borjan ve Aatif için söyleyemeyiz konuk ekip de. İkinci yarıda bayan ve çocuklar 61.dakika ya hazırlanırken, 3 dk önceden Halil Altıntop’ un nefis bir vole golü geldi,şahaneydi  ve ilk yarıda kaçırdığı iki pozisyon için kendini af ettirdi.

Yorulan Halil ve yorulmayan Henrique !..  yerlerini  ilerleyen dakikalarda, yeni transfer Marc  Janko ve Barış Özbek’e bıraktılar.

Uzatmalarda Sivas adına Aatif’in vurduğu kafayı kale dibinden çıkararak mutlak bir golü engelleyen bordo mavili Onur’a , lütfen ayakta bir alkış.

Sivasspor, nam-ı diğer  Yiğidolar rakibini iyi etüt etmişti  , az kalsın da tek puanı alıp gidiyordu.  Zorlu,çetin bir rakip olduğunu gösterdi.  Sivas’ın yolları öyle sıfır asfalt değil, taştandır dedirtti !..

Özgür Yankaya ve triyosunun hatalı kararları yok muydu ?  Vardı. Bu kadar kadı kızında da olur dedik,geçtik.

*

Son sözüm kırmızı beyazlılarda 20 numaralı formayı giyen Doğa’ya, bu oyuncunun bu karşılaşmada sahanın ortasında kusmasını bekledim ama kusmadı . Niye mi ? Hatırlarsanız iki sezon önce şampiyonluğun dönüm maçlarından biri olan ve Fenerbahçe’yi çok yakından ilgilendiren ve Trabzonspor adına Burak’ın attığı 2 gol, orta hakem devlet memuru Bülent Yıldırım tarafından geçersiz sayılmıştı. Deplasmandaki Eskişehirspor-Trabzonspor karşılaşmasında, koşmaktan ve mücadele etmekten aşırı yorulup kusan iki oyuncudan biriydi.

Gel de teşvik primine inanma şimdi .

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR