Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Şike yapmayan, kahramanlar...

Birileri tarafından Kirletilen futbolda, şike soruşturmasında tutuklanan isimlerden, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi iddianamenin kabulünün hemen ardından, Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, Beşiktaş Eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Beşiktaş Protokol Müdürü Ahmet Ateş, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın, Eskişehirspor Eski Sportif Direktörü Ümit Karan, Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay ve Diyarbakırspor Eski Başkanı Abdurrahman Yakut’un tahliyesine, bildiğiniz gibi bir hafta önce karar vermişti.

*

Mahkemenin tahliye kararında Köşk'te bekleyen şike Yasası da, gerekçe olarak gösterilmiş. Tahliye kararının gerekçeleri "atılı suçun mahiyeti" , "mevcut delil durumu" , "tutuklulukta geçen süre" , "yasanın değişiklilik hali" olarak da belirtilince ŞU METRİS’İN ÖNÜ BİR UZUN ALAN olmuş !..  Fenerbahçe koğuşundan Şike ve teşvik soruşturması kapsamında Metris cezaevinde tutuklu bulunan Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu için ise talep edilen 'tahliye' talebi geri  çevrilerek “ red” edilmişti.

*

Son günlerde SENİN HASRETİNDİR HÜCREME DOLAN  sözlerini, sık sık sarf


 
 ettiklerini tahmin ettiğim Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun taleplerini reddeden özel yetkili mahkeme, Cemil Turan ve İlhan Ekşioğlu'nun mahkeme sırasında yayınların yapılmaması yani daha fazla utanç duymamak konusundaki girişimleri olan 'yayın yasağı' talebini de reddetti, iyi mi ?   Temmuz başların da başlayan soruşturma kapsamında, aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu toplam 31 kişi tutuklanmıştı. Metris’ten son tahliyelerle birlikte tutuklu sayısı böylece 23'e inerken, bu cezaların şike konusunda,  boğazına kadar pisliğe batmış futbolda,süper ligdeki kilit maçlara nasıl bir fren yaptıracağı ya da gaz pedalına daha fazla nasıl basacağını hep beraber bekleyip göreceğiz.

*

Şike soruşturmasında iddianamenin çıkması sonrasında sürpriz tahliyeler yaşanınca,ortamın mayınlardan geçerek, sınırdan içeri kamyon üstünde girip serbest bırakılanlar gibi, naklen yayın şovuna dönüştüğünü maalesef izledik.

*

Tahminen, HÜCREMDEYİM HASRETİNLE YANARIM, SENİN İÇİN HER GÜN, HER GÜN AĞLARIM mısralarını ezberleyen Tayfur Havutçu,Ümit Karan,İbrahim Akın,İskender Alın ve Korcan Çelikay’ın ,seyir yasağı kalkarken,Ahmet Ateş,Serdal Adalı,ve Abdurrahman Yakut isimlerinin de içerisinde var olduğu futbolun gündemini meşgul eden bu isimlere, şimdilik  yurtdışı yasağı getirildi, o da yakında kalkarsa şaşmayın.

*

Sanık sayısı 93 olan soruşturmaya ilişkin iddianame, geçtiğimiz cuma günü kabul edilmişti. Ne acıdır ve anlamlıdır ki, ilk duruşma önümüzdeki 14 Şubat'ta yani sevgililer gününde Silivri Cezaevi'nde görülecek !.. Bazı şüpheliler hakkındaki statlara giriş yasağı da bu arada kaldırılmasına rağmen, Trabzonspor kulüp Başkanı Sadri Şener ve As Başkanı Nevzat Şakar ‘ın Trabzonspor un her maçından hemen önce ve ikinci yarısı başlarken, en yakın karakola gidip imza atarak,söz konusu maçta olmadıklarını belgelemeleri ise gerçekten üzücü ve düşündürücüdür.

*

Hadi anladık, adamlar uzun bir süre bile sayılmayacak 5 aylık tutukluluk hallerinin ardından tahliye edildiler. Kardeşim, aileleri, çoluk, çocukları sevinsin, paylaşırız, normal karşılarız,anlayışlı karşılarız,bizde seviniriz. Fakat bu ülkenin sözde ciddi İstanbul’un yerel kanalları olan, pardon !... Ulusal yaygın haber kanallarının, Metris cezaevinden bu tahliye anlarını naklen canlı yayınla ekranlara getirmesi, habercilik adına çocuklara ve gençlere örnek olma adına bir rezalettir. Bu rezalete çanak tutan sözde meslektaşlarım adına utanıyorum. Futbolda su yüzüne çıkanların davul,zurna eşliğinde  bir kahraman gibi karşılandığı bu ülke de, gelecek adına artık sizde şike yapabilirsiniz,rüşvet verebilirsiniz anlamını mı taşıyor yada özendiriliyor acaba ?  Utanıyorum arkadaş…Utanıyorum RTÜK !..

*

Hey gidi Metris, eskiden senin bazı koğuşlarında vatan için, her siyasi görüşten dava adamları yatardı. Şimdi duyuyorum ki ; Koğuşların da BİR TEK DOLARI SEVDİM GERİSİ YALAN diyenlerde yatmış.

Ne demiş bu türkünün söz yazarı 57’lik Ali Asker  ?  KANIM HEP İÇİME AKAR KANARIM, BENİ ANLAMADIN YA ONA YANARIM…

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trabzon şehri, Lösemili çocuklara hastaneyi ve toplu taşımacılık için raylı sistemi acilen, hem de çok acil bekliyor

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR