Yetim Çocukların Müze Keyfi - Gaziantep haberleri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yetim Koordinasyon Merkezi, yetim çocuklara müze gezisi düzenledi. Yetim Koordinasyon Merkezi, annelerle sinema, piknik ve kahvaltı etkinliklerinde buluştururken, yetim çocuklarla

Yetim Çocukların Müze Keyfi - Gaziantep haberleri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yetim Koordinasyon Merkezi, yetim çocuklara müze gezisi düzenledi.

Yetim Koordinasyon Merkezi, annelerle sinema, piknik ve kahvaltı etkinliklerinde buluştururken, yetim çocuklarla doğa kampı, müze ziyaretleri, masal parkı, botanik parkı, harikalar diyarı gezileri gibi etkinlikler düzenliyor. Yapılan etkinlikler sonunda en büyük ödüllerinin, dualar eden annelerin kalbi ve dünyanın en güzel sesi çocuk kahkahaları olduğunu ifade eden Yetim Koordinasyon Merkezi yetkilileri, şehirde bulunan yetim çocuklar ile birlikte müzelere gezi düzenledi. Gaziantep Kalesinde, Antep Savunması ve Mücadelesini dinleyen ve kaleyi gezen çocuklar, ardından Gaziantep kültürünü tanımak için Mutfak Müzesi ve Hamam Müzesini gezdi. Daha sonra Oyuncak Müzesini ziyaret eden çocuklar, gün boyu eğlenceli bir vakit geçirdi. 30 çocuğun katılımıyla gerçekleşen program sonrasında çocuklar tek tek evlerine bırakıldı. Bu arada, anne ve yetim çocukların sıkıntılarından uzaklaştırmak için bir dizi etkinlikler düzenleyen Yetim Koordinasyon Merkezi, bugüne kadar bin 230 yetim çocuğa ve 680 yetim annelerine ulaştı. Yetim ailelerin evlerine konuk olarak sıkıntılarını dinleyip çözüm yolları sunan Yetim Koordinasyon Merkezi, çocukların ve ailelerin eğitimi ile de yakından ilgileniyor. Anneleri okuma yazma, meslek kurslarına yönlendirerek kendilerine yeten öz güven sahibi kadınlar olarak toplumda üretken bireyler olmalarına destek veriyor. Aynı zamanda çocukların akademik başarılarını desteklemek için okul takip ve yönlendirmelerde de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler