Vatandaşın Özel hastane isyanı: “Bilinçli yapıyorlar”

Özel Hastaneye giden bir vatandaşın kendisinden alınan fark ücreti sonrasında çekerek sosyal medyada paylaştığı video büyük ilgi gördü.

Vatandaşın Özel hastane isyanı: “Bilinçli yapıyorlar”

Samsun’da özel hastanenin kendisinden fazla ücret aldığını iddia eden vatandaş isyanını çektiği video ile sosyal medyada paylaştı. Paylaşılan video büyük ilgi gördü.


Özel bir hastanede muayene olan vatandaş kendisinden fala para alındığını söylediği hastane yetkililerinin “burası A Sınıfı özel bir hastane” cevabını aldı. Bunun üzerine başka bir hastaneye giden vatandaş yapılan işlemleri belirtmesi sonrasında fiyatın daha düşük olduğunu gördü. Bunun üzerine dilekçe ile Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuran şahıs yapılan kontroller sonrasında hastanenin kendisinden fazla para aldığının belirtildiğini ve hastaneye ceza kesileceği bilgisini verdi. Daha sonra hastaneden arandığını ve parasının iade edildiğini söyledi.

BİLİNÇLİ YAPIYORLAR

Bu olayı anlattığı bir video çeken vatandaş bunu sosyal medyada paylaştı. Büyük ilgi gören videoda şu ifadeleri kullandı;

"Yeni SGK İl Müdürlüğü binasına 3. kat 341’nolu odadaki Özel Hastaneler birimine dilekçem ile gittim başvurdum. Benden 365 TL aldılar, dedim. Yetkili arkadaş kağıtları çıkardı baktı. 'Sizden 153 lira almaları gerekiyordu. Fazla para almışlar' dedi. Dilekçemi işleme koydular. Hastaneye gönderdiler, hastaneye ceza kesileceği bana söylendi. Hastane beni aradı ve, 'Biz sizden yanlışlıkla fazla para almışız, paranızı iade edelim' dedi. Parayı almadan SGK'ya yeniden gittik. Yetkilere durumu sorduk, 'Evet biz hastaneye ceza kestik, siz de paranızı alacaksınız. Siz uğraşıyorsunuz, başvuralı 20 gün oldu ama bize 20 gündür sadece 1 kişi başvurdu dediler. Vatandaştan bilerek fazla paralıyorlar. Çok az gibi gözükse de yetkililerin verdiği rakamlara göre aylığa vurulduğunda 10 trilyondan bahsediyor. Yetkilere ne yapmamız gerektiğini sorduğumda; 'Biz bıkmayız buradayız' dediler. Özel hastaneye giden bütün vatandaşlarımız yaptırdıkları her işlem için fatura almalı ve bu faturaları SGK İl Müdürlüğü'ne gelip, 'Ben bu işlemleri yaptırdım. Bizden fazla para alındı mı?' diye kontrol etmeli ve fazla para alınmışsa şikayetçi olmalı. Ben paramı bu yolla aldım. Lütfen kulak ardı etmeyin" 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel