Samsun, olimpiyat renklerine bürünüyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Çakır: " Samsun'daki oyunları turizm açısından fırsata çevirmek istiyoruz"

Samsun, olimpiyat renklerine bürünüyor
 Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Çakır: " Samsun'daki oyunları turizm açısından fırsata çevirmek istiyoruz"
 
23. İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'na (2017 Deaflympics) ev sahipliği yapacak Samsun'da bazı binalar olimpiyat renklerine boyanarak kentin rengarenk görüntüye sahip olması sağlanıyor.
 
Samsun'da 18-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 2017 Deaflympics öncesinde büyükşehir belediyesi, şehirde estetik çalışması yürütüyor.
 
Şehre giriş ve çıkışlardaki harabe haldeki yapıları ortadan kaldırmayı amaçlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, kente olimpiyat havası vermek için bazı binaları da olimpiyat halkalarının renkleri olan mavi, sarı, siyah, yeşil ve kırmızıya boyayarak rengarenk bir görüntü ortaya çıkarmaya çalışıyor.
 
Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, estetik ve görselliğin şehirlerin olmazsa olmazları arasında bulunduğunu söyledi.
 
Şehirlerdeki sıvasız, kirli binaları insanların kanıksar hale geldiğine dikkati çeken Çakır, "Bunları sanki hayatımızın bir parçası gibi görüyorduk ama bu çirkin görüntünün özellikle şehre dışarıdan gelen turistleri ne kadar rahatsız ettiğinin de farkındaydık." dedi.
 
23. İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'na 70 ülkeden 5 bine yakın sporcunun katılacağına işaret eden Çakır, sporcuların aileleri, antrenörleri ve yurt dışından basın mensuplarının da kente geleceğini belirtti. Kente gelecek insanlara güzel bir şehir göstermek istediklerini dile getiren Çakır, şöyle devam etti:
 
"Estetik çalışması yaparak Samsun'daki oyunları turizm açısından fırsata çevirmek istiyoruz. Özellikle sporcuların geçiş güzergahındaki sıvasız ve boyasız binaları belediye olarak ücretsiz boyuyoruz. Böylece görsel kirliliği ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Oyunlar, Samsun'un tanıtımı ve turizmi için bulunmaz bir nimet. Misafirlerimizin şehirden ayrılırken olumlu şeyler düşünmesini arzuluyoruz. Bazıları yıllardır kullanılmayan, harabe haldeki binaları hemen yıkacağız. Sıvasız, boyasız binaları da vatandaştan ücret almadan boyayacağız."
 
Turan Çakır, Samsun'da olimpiyat ruhunun hissedilmesi gerektiğini vurgulayarak, sporcuların da şehri olimpiyat renkleriyle görerek keyif almasını umut ettiklerini anlattı.
 
Sadece belediye olarak yaptıkları çalışmaların yeterli olmadığının altını çizen Çakır, "Vatandaşımıza da örnek olmaya çalışıyoruz. Vatandaşımız da evlerinin balkonlarını çiçeklendirebilir. Artık çamaşırların da balkonlara asılmaması gerekiyor. Herkesin estetik açıdan yapabileceği bir şey var. Umarım vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı hale gelir." ifadelerini kullandı.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel