Samsun'da Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Samsun’da coşkulu bir şekilde kutlandı.

Samsun'da Cumhuriyet coşkusu

Samsun'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıl dönümü etkinlikleri Samsun Valiliğindeki bayramlaşma ile başladı. İlk olarak Vali Osman Kaymak, valilik binasında tebrikleri kabul etti. Program daha sonra etkinliklerin yapılacağı Batıpark’a geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Vali Kaymak’ın konuşmasıyla devam etti.

Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, “19 Mayıs 1919’da Atatürk Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlattı. 29 Ekim 1923' tarihinde de Cumhuriyeti ilan etti. Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük ve vazgeçilmez değerdir. Türkiye, Cumhuriyetin ilanı ile birlikte bölgesindeki gelişmelerde aktif rol oynamış, yurtta ve dünyada barış ilkesiyle iç ve dış tehditleri ortadan kaldırmasını bilmiştir. İleri medeniyet yolunda kararlı adımlarla yürüyen ülkemiz, dünyanın sayılı ülkelerinden biri olmaya adaydır. Cumhuriyetin en büyük erdemi Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturmasıdır” dedi.

Samsun'da Cumhuriyet coşkusu

Program daha sonra şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi, hava merasim gösterisi, karete gösterileri, engelli öğrencilerin paten gösterisi, artistik jimnastik gösterileri, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisi sporcularının gösterisi ve Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Bölge Bandosu’nun mini konseri ile sonlandı. Özellikle engelli öğrencilerin paten gösterisi ve jimnastik gösterileri büyük beğeni topladı. 

Programa ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Albay Tayfur Paşaoğlu, OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Vedat Ceyhan, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Samsun'da Cumhuriyet coşkusu

Bafra’da Cumhuriyet bayramı coşkusu 

Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yılı Samsun'un Bafra ilçesinde de coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan protokol ve öğrenciler davul zurna eşliğinde yürüyerek 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na geçti. 

15 Temmuz Demokrasi Meydanında devam eden programda Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in okulların, öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutlamasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile bayraklar göndere çekildi. Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yılının anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Atatürk’ün Samsun’a çıkıp Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde 'Türk milletinin karakterlerine ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değerdir” dedi.

Öğrenciler Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler okuduğu programda daha sonra okullar tören geçişi yaptı. Anadolu Lisesi öğrencilerinin Cumhuriyete biz böyle kurduk oratoryom ve koro dinletisi, Atakum Belediyesi Çocuk Halk Oyunları ekibinin gösterileri, öğrenci velileri ve vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Tören, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen liseler arası kompozisyon, ortaokullar arası şiir yarışması ve meslek liseleri kitap okuma projesinde dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri verildi.

Törene ayrıca, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, askeri erkan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Samsun'da Cumhuriyet coşkusu
Samsun'da Cumhuriyet coşkusu
Samsun'da Cumhuriyet coşkusu
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel