Şükrü Üçüncü

Şükrü Üçüncü

Saldırıyı devlet çözemedi...

Trabzon’da meydana gelen Fenerbahçe’ye saldırı olayı 7 gün oldu aydınlatılmadı.  

Gözaltına alınan şahıslar tek tek serbest bırakıldı. Trabzon’da yaşayan 7’den 77’ye hiç kimse bu saldırıyı tasvip etmiyor. Sürmene ilçesi saldırı kendi ilçelerinde meydana geldiği için çok üzgünler. Trabzon’daki olayı Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen ekipler çözmeye çalışıyor. Olay faili meçhul olarak dururken birden birkaç kendini bilmez insan olayı Trabzon’a mal etmeye çalışıyor.

Habertürk gazetesinden istifa eden ve adı her seferinde şaibeye bulaşmış Fatih Altaylı, Trabzon camiasını kast ederek çok şımardılar diyor. Hiç yapmadığı olay ile suçlanan Trabzon camiası bir anda ateşe atılıyor.

Peki dün bu İstanbul takımları neler yapmışlardı.

1996 yılında Fenerbahçe tribün lideri Sebahattin K. tartışma sonucu Galatasaray taraftarı Celal Kurtuluş'u bıçaklayarak ölümüne neden oldu.

12 Mayıs 2006 Fenerbahçeli taraftarlar, Denizli deplasmanına giderken dinlenme tesislerinde durarak bir işletmeyi yağmalıyor. Burada çıkan arbede de 1 köylüyü öldürüyor 5 köylüyü yaralıyorlar.

03 Eylül 2012 İstanbul Şişli, Uğur Fakılı; G. Saray forması ile maça giderken Fenerbahçe formalı bir kişi tarafından kırmızı ışıkta bıçaklanarak ile öldürülüyor.

UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe hakkında verdiği Avrupa kupalarından men kararını protesto etmek amacıyla Kadıköy'de toplanan taraftarlardan Kadir Ö. (28) bıçaklanarak öldürüldü. Cenk E., İsimli bir başka taraftarın da ağır yaralandığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Olayın, aralarında daha önce husumet bulunun taraftar grupları arasındaki kavga sonucu gerçekleştirildiği ve saldırganın kimliğinin belirlendiği öğrenildi.

Şimdi burada insanları öldürdükleri iddia edilen kişiler yapmış olduğu ferdi hareketler nasıl Fenerbahçe’ye mal edilmiyorsa. Devletin bile çözemediği faili meçhul bir hadisenin Trabzon ve Trabzonspor’a yıkılmaya çalışılması sadece art niyet değil bir işgüzarlık ve kendini bilmemezliktir.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR