Türkiye antibiyotik tiryakisi

Antibiyotik kullanımı hakkında bilgi veren Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Özgür Özel, ülkemizde son 4 yıllık dönemde, toplam 1 milyar 16 milyon kutu antibiyotik kullanıldığını açıkladı. Ülkemizde antibiyotiğe yılda en az 1.5 milyar TL harca

Türkiye antibiyotik tiryakisi
Antibiyotik kullanımı hakkında bilgi veren Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Özgür Özel, ülkemizde son 4 yıllık dönemde, toplam 1 milyar 16 milyon kutu antibiyotik kullanıldığını açıkladı.

Ülkemizde antibiyotiğe yılda en az 1.5 milyar TL harcadığına dikkat çeken Özel, 2005 yılından günümüze kadar bu ilaçlar için cebimizden toplam 7 milyar 584 milyon 338 bin TL çıktığını söyledi. Bu rakamların ülkemizde enfeksiyon hastalıklarına sık yakalanıldığını gözler önüne serdiğini belirten Özgür Özel, gelişmişlik dezeyinin geriliği ve yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığına sahip olmamanın bu durumda etkili olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler