Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Rövanşı oynamadan!

Yıllar oldu Trabzonspor, Erzurum’a gelmeyeli…
Ziraat Türkiye Kupası, gerçek statüsüne dönünce çok iyi oldu. Eskisi gibi eliminasyon sistemi başlayınca, bu kupaya da heyecan geldi, şevk geldi.
Erzurum eski stadyumunun olduğu aynı yere yenisini yapmış. Adını da büyük asker ‘’Kazım Karabekir Stadyumu’’ koymuş. Hem de ısıtmalı. Olsun yıllardır soğukta maç seyreden dadaşlara, böyle stadyum yakışır.
*
Bordo mavililer özel uçakla geldiği Erzurum deplasmanında, yedek ağırlıklı yada eksik maçı olan oyucuların fazla olduğu bir kadro ile yer aldı.
Mesela; 21 kişilik kadroda kaleci Arda Akbulut, Hüseyin Türkmen ve Abdurrahim Dursun’da vardı.
Esteban, Kamil Ahmet, Abdülkadir, Hubocan, Batuhan gibi isimleri, Rıza hocanın 90 dakika gibi görme imkanı oldu.
Önce M. Bero’nun Rodallega’ya çıkardığı paslar, bu oyuncunun akıl vuruşlarıyla gol olunca, bordo mavililer, ilk 45 dakikayı kupa için averaj sayılabilecek, 2-0’lık bir skorla kapadı.
Bu yarıda ev sahibi mavi beyazlıların en tehlikeli ama talihsiz biten atağı, Mansaly’nin vurduğu kafanın, üst direkten geri gelmesiydi.
*
Kim ne derse desin, isterse sosyal paylaşım sayfasında kafamıza futbol uzmanı kesilsin. Kamil Ahmet hatalar yaptı ama iyi işler de yaptı. Bana göre hiç sırıtmıyor. Kumaşı iyi, zamanla daha iyi olacağı kanısındayım.
Hubocan ve Abdülkadir Ömür, bu karşılaşmada da olduğu gibi her geçen gün üzerine koymaya devam ediyor.
Tabi ki bu 90 dakika Trabzonspor için ölçü sayılmaz ama her takımı ciddiye almazsan sıkıntı yaşarsın. Erzurumspor, TFF 1.Ligde küme potasına inmemeye çalışan bir ekip, 14 gol atmış, 18 gol yemiş. 13 maçta 14 puan toplamış.
Trabzon takımı da 13 haftada19 puan almış. 25 gol atmış 27 gol yemiş. Defansı sıkıntıda olan iki takım yani.
*
İkinci yarıda yine Bero, Rodallega paslaşmasında Kolombiyalı 3.golünü attı. Bir devrede yani 45 dakikada 3 gol atan oyuncuya hat-trick yaptı denir. Ama Türkiye’de genelde 90 dakika boyunca 3 gol attıysan, yine hat-trick yaptı derler. Rodallega’da kupanın ilk ayağında bunu yaptı.
Konuk ekip ikinci yarıda, Mustafa’nın yerine Durica’yı, Kucka’nın yerine Onazi’yi, Bero’nun yerine de Bongonda’yı oyuna aldı.
Son 5 dakika’da oyuna dahil olan Bongonda’dan, asla umudumu kesmiş değilim bunu belirteyim. Bu arada yine Erzurumspor defansının geri pasını, araya giren Olcay gole çevirince 0-4 gibi, farklı bir skor ortaya çıktı.
Haliyle Trabzonspor, bu turun rövanşı daha oynanmadan bir üst tura çıktı diye yazabiliriz.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR