Rize’de geleneksel hale gelen GastroRize Günleri’nin 6’ncısı, dört gün süren etkinliklerin ardından tamamlandı. “Sofrada Yaşayan Miras” mottosuyla Çay Çarşısı yanındaki alanda gerçekleştirilen organizasyon, yöresel lezzetleri ve kültürel değerleri bir araya getirdi.

RİZE’NİN GASTRONOMİ KÜLTÜRÜ TANITILDI
Etkinliklerin son gününde yöresel yemek sunumları gerçekleştirilirken, Karadeniz mutfağının tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla hazırlanan “Dağlardan Denize Aromatik Mutfak Kültürü” adlı kitabın tanıtımı yapıldı.
Rize Belediyesi tarafından hazırlanan kitabın, kentin gastronomi değerlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

ATMACA GÜZELLİK YARIŞMASI DÜZENLENDİ
GastroRize Günleri kapsamında ayrıca Atmaca Güzellik Yarışması gerçekleştirildi. Dört gün boyunca farklı etkinliklere ev sahipliği yapan organizasyon, konser programlarıyla sona erdi.

BAŞKAN RAHMİ METİN’DEN TANITIM VURGUSU
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, GastroRize Günleri’nin bu yıl 6’ncısının düzenlendiğini belirtti. Kentte her ay bir etkinlik gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Metin, Rize’nin kültürü, sanatı ve gastronomisiyle daha fazla ülkede tanınmasını istediklerini kaydetti.
Metin, tanıtımı yapılan “Dağlardan Denize Aromatik Mutfak Kültürü” adlı kitabın da Rize’nin gastronomi değerlerinin tanıtılmasına katkı sunacağını vurguladı.
