Gençler iki şehir arasında köprü oldular

Kızılay Rize Gençliği ve Kusva Gençlik Hareketi halı saha maçı yaptı.

Gençler iki şehir arasında köprü oldular

Farkındalık amacıyla geçtiğimiz hafta Rize'de halısaha maçı oynayan Kızılay Rize Gençliği ve Kusva Gençlik Hareketi şimdi ise rövanş için Sürmene'de buluştu. 


Trabzon ve Rize kardeşliğinin vurgulandığı halısaha maçı öncesinde Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Sürmenespor Başkanı Orhan Tuncer, Sürmenespor Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Kefeli ve Alaattin Esertaş iki kardeş şehrin gençlerine de başarılar diledi.

Anı ölümsüzleştirmek adına çekilen fotoğraflarından ardından Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün 'Belediye Başkanlığım öncesinde yıllarca sivil toplumun içerisinde bulundum. Yıllarca ÇAYSİAD Başkanlığı ve Ulusal Çay Konseyi Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Trabzon'da vakit geçirdiğim kadar görevlerim dolayısıyla Rize'de de vakit geçirdim. Trabzon ve Rize daima kardeştir. İki şehrin kaderi de, insanının ruh hali de aynıdır. Trabzonlunun çektiği sıkıntıları Rizeli de çekmiştir, Rizelinin çektiği sıkıntıları Trabzonlu da çekmiştir. İki şehri birbirinden ayırmak mümkün değildir. Bu iki şehrin kıymetini bilerek omuz omuza yürüyen, kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmek adına bir araya gelen gençlerimizin her daim yanındayım.' dedi. 
Sürmenespor Başkanı Orhan Tuncer ise böyle bir organizasyona imza attıkları için gençlere teşekkür ederek; 'Spor ve özellikle de futbol bizi, yöremizi, kültürümüzü pekiştiren, birleştiren faktör olmalıdır. Bugün burada böyle bir farkındalığa imza atılması bizleri mutlu ediyor, olması gereken budur. Bunu da gençlerin gerçekleştiriyor olması ise en güzel yanıdır. Destekçileri olmaya devam edeceğiz' dedi. 

Gençler iki şehir arasında köprü oldular

Genç Kızılay Koordinasyon Kurulu Üyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu Kurucu Başkanı Muharrem Altıntaş ise 'Başta Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Üstün, Sürmenespor'umuzun Başkanı Sayın Orhan Tuncer ve Yöneticilerimiz Sayın Hasan Kefeli ve Sayın Alaattin Esertaş'a destek ve ilgileri için teşekkürü biz gençler olarak borç biliyoruz. Tabiki de destek olan kıymetli büyüklerimizin yanı sıra iki şehrin yanyana olmasını, iki şehrin gençlerinin bir araya gelmesini istemeyenler de olacaktır. Fakat bizler, her şeye rağmen ısrarla aynı yolda yürümeye devam edeceğiz. Düğünde, cenazede, üniversite sıralarında yan yana olan bizler sporun içerisinde de bir arada olacağız. Gerek halısahalarda, gerek tribünlerde onurla ve gururla omuz omuza olacağız.' dedi.

Kusva Gençlik Hareketi Başkanı Burak Ak 'Trabzonlu, Trabzonsporlu kardeşlerimizi Rize'mizde ağırladıktan sonra, Sürmene'de Sayın Belediye Başkanımızın, Sürmenespor Başkanımızın ve Yöneticilerimizin maç öncesi ziyaretleri bizleri onurlandırdı. Kıymetli büyüklerimizin bu davranışları bizlere ışık oluyor ve güç veriyor. Tüm siyasilerimizden, bürokratlarımızdan, spor camiasından ve sivil toplum kuruluşlarından benzer destekleri bekliyoruz. Bu beklentimiz özellikle iki şehir arasındaki köprünün güçlenmesi, sağlamlaştırılması için. İki şehir arasındaki gönül bağının kuvvetlenmesi için. Ayrıca Trabzonlu, Trabzonsporlu kardeşlerimizin ev sahipliği için müteşekkiriz. Hep birlikte, daha büyük organizasyonlarda bir araya geleceğiz inşallah.' dedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler