Başkan Kasap zabıta ve esnafa ayrı ayrı mesaj verdi

Amacımız ceza yazmak değil! Dik duracağız diklenmeyeceğiz

Başkan Kasap zabıta ve esnafa ayrı ayrı mesaj verdi
Haber61/Haber Servisi

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Belediye Esnaf El Ele Kaldırımlar Hak Sahiplerine” projesi için Zabıta Müdürlüğü idari ve çalışan personelleriyle bir araya geldi.


İşgaliye projesi ile ilgili moral ve motivasyon buluşmasında, Başkan Kasap, Zabıta Müdürlüğünün işgaliye çalışmalarıyla ilgili personelin görüş ve düşüncelerini aldı.
Zabıta Müdürlüğü personelinin “Belediye Esnaf El Ele Kaldırımlar Hak Sahiplerine” projesinin saha çalışmalarındaki fikir ve önerilerini dinleyen  Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap,  kendi hedef ve düşüncelerini de personeli ile paylaştı. Başkan Kasap, işgaliye çalışmalarında personelinin moral ve motivasyonlarını yüksek tutmalarını istedi.

Başkan Kasap, zabıta personeline yaptığı açıklamada “Amacımız işgaliyelere ceza yazarak değil, farkındalık oluşturarak bunu gerçekleştirmektir. Çok şükür bu noktada önemli adımlar attık. Sizler de bizler de çok ciddi direnç gösteriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi dik duracağız, diklenmeyeceğiz. Bu hissi vereceğiz karşı tarafa. Kararlılığımızla çözüme ulaşacağız. İyinin düşmanı daha iyidir. Daha iyi noktalara gelmemiz lazım. Sabır ve dirayetle projemizi tamamlamalıyız” dedi.

USULSÜZ İŞGALE İZİN VERMEYECEĞİZ!

Başkan Kasap basın mensuplarıyla yaptığı değerlendirme toplantısında da esnafa çarpıcı mesajlar verdi.

Adil ve kararlı tutuma devam edileceğini söyleyen Belediye Başkanı Kasap, projenin uygulama safhasında hiçbir esnafa ayrıcalık tanınmayacağını ifade etti.  Başkan Kasap, ”Esnafımızdan ve halkımızdan biraz daha sabır istiyoruz; işgal alışkanlıklarını sürdürmek isteyen esnafımızla görüşmelerimiz devam etmektedir. Bazı işyerlerine fiziksel durumlarını düzeltmeleri için süre tanınmış olup halkımızdan esnafımızdan biraz daha sabırla projemize destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

Şehir merkezinde son bir aydır uygulamaya konulan ”Belediye Esnaf  El Ele Kaldırımlar Hak Sahiplerine”  projesi kapsamında 1428 esnafı ziyaret ettiklerini 938 esnafın kaldırım işgaline son verdiğini kaydeden Başkan Kasap,  “1. bölgede işyerlerinin %95 inde herhangi bir cezai işlem uygulanmadan işgaliyelerin kaldırıldığı görülmüştür. Kalan %5’lik işgallerde ise görüşmeler devam ediyor. Fiziki şartların yerine getirilmesi için işgal yapan esnaflara 15 günlük ek süre verilmiştir. Otogar ile RTEÜ kampüsü arasını oluşturan 2. bölgede 70 işyeri ziyaret edilmiş olup bu işyerlerin 18’inde işgaliye tespit edilmiştir.” diye konuştu.

Yapılan proje uygulamaları sırasında esnafın taleplerinin de değerlendirildiği ifadesinde bulunan Başkan Kasap, “Esnafımızdan gelen şikayet ve talepler incelenip tasnif edilmiştir. Kurumumuzun ilgili birimleri problemlerin çözümleri için görevlendirilmiştir. Saha çalışmaları sırasında bu projeyle birlikte, acil yürütülmesi gereken 2 projenin de alt yapı çalışmaları başlamıştır.  Bunlar ise , usulsüz parklanma, araç işgaliyeleri ve trafik düzenlemeleridir. Bu kapsamda emniyet ile birlikte ortak çalışma yürütülecektir.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel