Levent Ustabaşı

Levent Ustabaşı

Rize ihaleye çıktı ya trabzon?

Rize’den güzel bir adım atıldı.

Çamlıhemşin’de bulunan Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları’nda kurulacak olan Türkiye’nin en uzun teleferik projesini hayata geçirecek. Aynı zamanda buranın 37 ucundaki Kayak Tesisi’nin ihalesini gerçekleştirdi.

Yayla merkezli projedeki teleferik Hazindak, Samistal, Amlakit ve Palovit yaylalarına da kolaylıkla ulaşılabilecek.

Avusturya sadece kayak turizminde 50 milyar dolar kazanç sağladığı düşünüldüğünde ne kadar önemli projeler olduğunu anlayabiliriz. Bölge açısından büyük kazanç..

Ve şunu da unutmayalım Türkiye’nin şu anda yaşadığı ekonomik buhrandan kurtulması için 30-40 milyar dolara ihtiyacı var.

Yani bu kayak tesisi 10 yıl önce hayata geçse ne derece katkı sağlayacağını anlayabiliriz. Peki Trabzon ne yapıyor?

Trabzon’un böyle bir projesi yok muydu?

Vardı.

Nerede Maçka Sümela Manastırı’nın ucunda.. Çakırgöl Kayak Tesisi..

O dönem Bakan Faruk Özak’tı..

Şu anda Rize Milletvekili olan Hayati Yazıcı ile birlikte incelemelerde bulundular. Kar kalınılığının kalitesinden, alanın kayak tesisine ne kadar müsait olduğuna, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük en güzel kayak tesisi olacağına kadar bir çok şey sıralandı.

Sonuç ne koca bir sıfır.

Bakan Faruk Özak, görevini bıraktığından bu yana sadece yollarında bir kaç rötuş yapıldı.

Ne iktidar partisinin temsilcileri ne de Trabzon kenti ve şu anda Rize’ye kayak tesisi yapmaya uğraşan Hayati Yazıcı, ‘bölge adına büyük kazanç’ diyerek sahip çıkmadılar.

Maalesef..

Geç kalıyorsunuz.

Farkında değilsiniz..

Bu projelere sahip çıkmalısınız.

Bölgeye kazandırmalısınız.

Bir hatırlatma;

Sümela Manastırı’nın karşısına konaklama tesisiyle bir teleferik projesi yapılacak deniyor. Tam 10 yıl oldu. Hala yapılacak. Ama öncesinde Sümela Manastırı’na çıkan yol düzenlenmeli, otobüsler araçlar o alana sokulmadan turistler, ziyaretçiler bir ring seferi ile yukarıya taşınmalı. Bu ilk aşaması olmalı teleferik projesinin.. Bir şey daha kafamı karıştırdı. Büyükşehir’in teleferik projesiyle ilgili düşüncesinde 30 kişilik kabinler düşünülüyormuş. Bu yanlış. Asla böyle birşey olmamalıdır. Kabinler 5 kişilik olmalı, üzerine çıkılmamalıdır.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR