Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Ordu Yayın tarihi: 02 Eylül 2026 10:34 Güncellenme tarihi: 02 Eylül 2026 10:45

Trabzon, Artvin ve Ordu’da Yeni Adli Yıl İçin Tören Düzenlendi

2026-2027 adli yılının başlaması dolayısıyla Trabzon, Artvin ve Ordu’da tören gerçekleştirildi. Baro başkanları, yeni dönemde adalet ve hukuk devleti vurgusu yaptı.

2026-2027 adli yılının başlaması dolayısıyla Artvin, Trabzon ve Ordu’da törenler düzenlendi. Törenlerde baro başkanları tarafından Atatürk anıtlarına çelenk sunulurken, yeni adli yılın adalet ve hukuk camiasına hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

ARTVİN’DE ADALET VE HUKUK DEVLETİ VURGUSU

Artvin’deki tören Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirildi. Artvin Baro Başkanı Handan Demiral Almalı, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Almalı, yeni adli yılın ülkeye ve hukuk camiasına hayırlı olmasını diledi. Yeni dönemin ülkeye adalet, yargı camiasına huzur, meslektaşlarına güç ve yurttaşlara güven getirmesi temennisinde bulunan Almalı, hukukun yalnızca kanun kitaplarında yer alan hükümlerden ibaret olmadığını belirtti.

Hukukun, gücü elinde bulunduranların gücünü sınırlayan bir ilke olduğunu vurgulayan Almalı, çoğunluğun azınlık üzerindeki gücünün de hukukla sınırlandırıldığını ifade etti.

Almalı, hukuk devletinin devletin hukuk üretmesinin yanı sıra kendi oluşturduğu hukukla da bağlı olması anlamına geldiğini belirterek, "Çoğunluğun azınlığa karşı gücünü sınırlayan ilkedir. Hukuk, güçlü karşısında zayıfın, devlet karşısında yurttaşın, çoğunluk karşısında bireyin güvencesidir. Hukuk devleti dediğimiz şey, devletin hukuk üretmesi kadar, kendi ürettiği hukukla bağlı olmasıdır." dedi.

Artvin Adliyesi salonunda devam eden programa Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kurçenli, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Selim Altuntaş ile hakim, savcı ve avukatlar katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Kurçenli, yeni adli yılda geçen yıl elde edilen başarının üzerine çıkmayı hedeflediklerini kaydetti.

TRABZON’DA YENİ ADLİ YIL İÇİN TÖREN

Trabzon’daki adli yıl açılış töreni 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda düzenlendi.

Trabzon Baro Başkanı Hakan Orhan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Hakan Orhan, törende yaptığı konuşmada avukatların yargı sistemindeki rolüne dikkat çekti. Avukatın yargının yalnızca şeklen tamamlayıcı bir unsuru olmadığını belirten Orhan, avukatların adil yargılanma hakkının doğrudan güvencesi olduğunu ifade etti.

Yeni adli yılın sorunların çözüme kavuştuğu bir dönem olmasını dileyen Orhan, "Trabzon Barosu olarak, kuruluşumuzdan bugüne taşıdığımız hukuk devleti ve bağımsız savunma anlayışını bugün de aynı kararlılıkla savunuyoruz." diye konuştu.

Törene Yeni Parti Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ile avukatlar katıldı.

ORDU’DA ADALET MESAJI VERİLDİ

Ordu’da da yeni adli yılın başlaması dolayısıyla tören gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan programda Ordu Baro Başkanı Birsen Uçar açıklamalarda bulundu.

Uçar, adaletin toplum huzurunun teminatı olduğunu belirterek, geleceğe güvenle bakabilmenin temel şartının adalet olduğunu söyledi.

Bugünün yalnızca yeni bir adli yılın başlangıcı olmadığını ifade eden Uçar, "Bugün burada meslek onuruna, adalete olan inancımızı ve sözümüzü tazeliyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!