Dereli’de bayram yoğunluğu: Yaylalar ve turistik noktalar doldu
Giresun’un Dereli ilçesinde Kurban Bayramı süresince turizm hareketliliği yaşandı. İlçedeki yaylalar ve doğal güzellikler, bayram tatilini değerlendirmek isteyen ziyaretçilerin uğrak noktaları arasında yer aldı.
Yaylalar ve doğal güzellikler ilgi gördü
Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu, bayram tatili dolayısıyla ilçeye gelen ziyaretçilerin özellikle Kümbet, Bektaş ve Kulakkaya yaylalarına yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.
Şenlikoğlu, Mavi Göl ve Göksu travertenlerinin de tatilcilerin en çok tercih ettiği noktalar arasında bulunduğunu ifade etti.

"Her geçen yıl turizm hareketliliği artıyor"
Bölgenin doğal güzelliklerini ziyaretçilerle birlikte yaşadıklarını dile getiren Şenlikoğlu, "Bu bayram tatilinde de bölgeye yoğun ilgi gösterildi. Yerli ve yabancı turistleri yine Dereli'de ağırladık. Her geçen yıl turizm hareketliliği artıyor." dedi.
Gölyanı Yaylası ziyaretçilerini ağırladı
Ahşap evleri ve doğal manzarasıyla dikkat çeken Gölyanı Yaylası da bayram boyunca ziyaretçilerin ilgi gösterdiği yerlerden biri oldu.
Yaylayı gezen Esra Menteşe, "Biz böyle yerleri daha çok İsviçre’de görüyorduk. İlk defa geldik. Doğası, gölü, ormanı, yeşili ve havası harika. Sosyal medyada paylaştık. Giresun’da böyle doğa harikası bir yer olduğunu görenler çok şaşırdı. Herkese tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Her yeri ayrı bir manzara sunuyor"
Gölyanı Yaylası’nı ziyaret eden Hayrettin Taş ise bölgede keyifli vakit geçirdiklerini belirterek, "Her yeri ayrı bir manzara sunuyor. Doğanın içinde harika bir yer." diye konuştu.
Bayram tatilinde yaşanan yoğunluk, Dereli’nin doğa turizmi açısından bölgenin önemli destinasyonları arasında yer aldığını bir kez daha ortaya koydu.
Kaynak:

