Ordu'nun Kabadüz ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" kapsamında Çambaşı Deresi'ne 35 bin doğal alabalık yavrusu salındı.
ALTINDERE ÜRETME İSTASYONU'NDA ÜRETİLDİ
Orman içi sulardaki balık varlığının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla yürütülen proje kapsamında Çambaşı Deresi'nde balık salım programı düzenlendi.
Program kapsamında, Trabzon'un Maçka ilçesindeki Altındere Üretme İstasyonu'nda 2026 yılında üretilen 35 bin doğal alabalık yavrusu dereye bırakıldı.
HEDEF DOĞAL YAŞAMI DESTEKLEMEK
Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Ersin Çakır, dereye bırakılan alabalıkların takip edileceğini belirtti.
Çakır, proje ile doğal su kaynaklarındaki alabalık popülasyonunun desteklenmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması ve su ekosistemlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlanmasının amaçlandığını ifade etti.
PROGRAMA YOĞUN KATILIM
Balık salım programına Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aşkın Baş, Kabadüz Kaymakamı Görkem Nalçacı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Necati Kahvecioğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Resul Doğan, Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Ersin Çakır ile vatandaşlar katıldı.
