Ordu’da bir haftada 17 bin araç denetlendi

Ordu’da trafik denetimlerinde son bir haftada 17 bin 753 araç ve sürücü kontrol edildi. Kurallara uymayan 2 bin 384 sürücüye işlem yapıldı.
Ordu’da bir haftada 17 bin araç denetlendi

Ordu’da polis ekiplerinin trafik kazalarını azaltmaya yönelik yürüttüğü denetimlerde son bir haftada 17 bin 753 araç ve sürücü kontrol edildi.

Emniyet birimlerinden yapılan açıklamada, kent genelinde aynı dönemde 37 yaralanmalı trafik kazasının meydana geldiği ve bu kazalarda 52 kişinin yaralandığı bildirildi.

BİNLERCE SÜRÜCÜYE CEZA UYGULANDI

İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde çok sayıda ihlal tespit edildi.

Bu kapsamda 53 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan, 47 sürücüye modifiyeli araç kullanmaktan, 17 sürücüye hatalı şerit değiştirmekten, 106 sürücüye kırmızı ışık ihlalinden, 354 sürücüye hız sınırlarını aşmaktan, 83 sürücüye seyir halinde cep telefonu ile konuşmaktan, 283 sürücüye emniyet kemeri kullanmamaktan ve 67 motosiklet sürücüsüne kask kullanmamaktan cezai işlem uygulandı.

41 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Denetimler kapsamında toplam 2 bin 384 araç sürücüsüne çeşitli maddelerden işlem yapıldığı açıklandı.

Ayrıca 41 aracın trafikten men edildiği, 53 sürücünün ise sürücü belgesine el konulduğu bildirildi.

DENETİMLER SÜRECEK

Emniyet yetkilileri, trafik kazalarının önlenmesi amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.