Ordu'nun yeni Belediye Başkanı kimdir?

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Engin Tekintaş kimdir?

Ordu'nun yeni Belediye Başkanı kimdir?

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın görevden ayrılmasının ardından Ordu Valiliği yaptığı açıklamada, göreve yeni başkan seçilinceye kadar Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ın seçildiğini açıkladı.

ENGİN TEKİNTAŞ KİMDİR?

1960 yılında Ordu'nun Altınordu ilçesinde doğan Tekintaş, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Ordu yaparken, üniversiteyi ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi'nde tamamladı. Askerliğini'de Erzurum'da yedek subay olarak yaptı.

Özel bir sektörde uzun yıllar yöneticilik yapan Tekintaş, 1988'den beri ortaklarıyla beraber ticaretle uğraşmaktadır.

1991 yılında siyasete Refah Partisi il başkanı olarak başlayan Tekintaş, partisinin Ordu Merkez İlçe Başkanlığı, Milletvekili adaylığı, İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 

1999'da ise Fazilet Partisinden Ordu Belediye Başkan adayı oldu.

2001 yılında AK Parti Ordu İl Teşkilatı'nın kuruluşunda önemli rol aldı.

2003 yılında AK Parti İl Başkanı oldu.

2009 yılında İl Genel Meclisi Başkanı oldu.

Ordu'nun en büyük ilçesi olan Altınordu'ya Ak Parti'den ilk Belediye Başkan Adayı olan Tekintaş,   30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde Altınordu Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve halen bu görevini sürdürmektedir. 

ingilizce, Arapça ve Farsça dillerini bilen Tekintaş, aynı zamanda evli ve 3 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel