Ordu- Giresun Havalimanı'nda kullanılan o cihaz kullanılmış mı?

DVOR cihazı ile ilgili iddialara Vali Yavuz, yanıt verdi

Ordu- Giresun Havalimanı'nda kullanılan o cihaz kullanılmış mı?
Ordu Valisi Seddar Yavuz, Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanına olumsuz hava koşullarında çevredeki arazi koşullarını gösteren DVOR cihazının daha önce başka havaalanlarında kullanıldığı iddialarının eksik bilgiden kaynaklandığını söyledi. 

Vali Seddar Yavuz, Ordu-Giresun Havalimanında bulutlu hava, görüşün kısıtlı olduğu sisli, yağmurlu ve karlı havalarda güvenli yaklaşma ile iniş imkanı sağlayan ILS (Aletli İniş Sistemi) ile pilotların, olumsuz hava koşullarında havalimanının etrafındaki arazi koşullarını gösteren DVOR cihazının bulunduğunu belirtti. Buna rağmen havanın kapalı ve sisli olduğu günlerde sefer iptalleri yaşanmasının kurulan DVOR cihazı ile ilgili olmadığını belirten Vali Yavuz, bu cihazın ‘ikinci el’ olduğu iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Vali Yavuz, “Ordu-Giresun Havalimanına kurulan DVOR cihazı ihale yoluyla alınmıştır. Kullanılmış bir cihaz değildir. Cihazın yapılan testleri olumlu geçmiştir. Cihaz şu anda devrededir. Uçakların sisteme entegre olabilmesi için 2 aylık bir süreye ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak, DVOR cihazı olsa bile, tüm havalimanlarında görüş mesafesi 100 metrenin altına düştüğünde, uçuşlar gerçekleştirilemiyor. Bu sadece Ordu-Giresun Havalimanına ilişkin bir sorun değildir. Uluslararası uçuş kuralları her yerde geçerlidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel