Trabzon’da bir garip olay: Kendi evine zarar vermekten…

Trabzon’da kendi yaptığı ve yıllar sonra restore ettiği ev için ifadeye çağırıldı.

Trabzon’da bir garip olay: Kendi evine zarar vermekten…

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon’da 83 yaşındaki Yusuf Gurbetoğlu kendi yaptığı sonrasında restore ettiği evi için tarihi esere zarar vermekten ifadeye çağırıldı.


Edinilen bilgiye göre Trabzon’un Of ilçesi Ballıca Merkez Mahallesinde yaşayan 1936 doğumlu 83 yaşındaki Yusuf Gurbetoğlu, 1958 yılında kendi imkanları ile bir ev yapmaya başladı. 1961 yılında tamamladığı evinin 20 yıl önce saçaklarını restore etti ve kiremitlerini yeniledi.

KORUMA ALTINDA

83 yaşındaki Yusuf Gurbetoğlu, şuanda tarihi eser kapsamında olan ve koruma altındaki evine zarar verdiği gerekçesi ile jandarma tarafından ifadeye çağırıldı. Kendi imkanları ile yaptığı ve restore ettiği evine zarar vermekten ifadeye çağırılan Yusuf Gurbetoğlu’na ceza verilip verilmeyeceği ise merak konusu oldu.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİNDEN TEPKİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Çakıroğlu mesajında, “Resimdeki ev Of Ballıca merkez mahallede 1936 doğumlu hala hayata olan Yusuf Gurbetoğlu amcaya ait. 1958 yılında yapımına kendi elleri ve imkanları ile başlamış 1961 yılında bitirmiş ve 20 yıl önce saçakları restore etmiş kiremitli yenilemiş buraya kadar bir gariplik Yok. Bu gün koruma altındaki tarihi esere zarar vermekten 83 yaşındaki Yusuf amca jandarma tarafından ifadeye çağrılmış. Kendisine bu güne kadar tabiat kültür varlıklarından herhangi bir tebliğat gelmemiş. Yusuf amcanın suçu kendi eserini aslına uygun elleri ile yapmak olsa gerek . Söylenecek çok şey olsada özetle, Bu kurul hangi birleşik akıl ile koruma altındaki eserin mimarına kolluk kuvveti yollar. Sultan Ahmet'e bu gün mimar sinan gelip aslına uygun değişiklik yapsa demek kurul ceza verecek. Sayın kurul üyeleri şehrin göbeğinde Pertev paşayı koruyun Kanuni sultan Süleyman'ın doğduğu evin kapısına bakın...” ifadelerine yer verdi.

Trabzon’da bir garip olay: Kendi evine zarar vermekten…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber