AKPARTİ Kongresi Yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Kongresi 19 Mayıs Spor Salonunda  başladı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı kongrede mevcut Başkan Muhammet Balta ile Eski İl Başkanı Ahmet Metin Genç'in listeleri yarışacak.Delegeler salonda yerlerini almaya baş

AKPARTİ Kongresi Yapıldı


Adalet ve Kalkınma Partisi İl Kongresi 19 Mayıs Spor Salonunda  başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı kongrede mevcut Başkan Muhammet Balta ile Eski İl Başkanı Ahmet Metin Genç'in listeleri yarışacak.

Delegeler salonda yerlerini almaya başlarken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kongrede bir konuşma yapacak. 

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kongre öncesi salona yardım için gelen bir bayan olay çıkarınca güvenlik görevlilerince göz altına alındı. Gözaltına alınan kişinin kongresi sonrası serbest bırakılacağı öğrenildi.

Genç ve Balta'nın yönetim kurulu listesinde bulunan üyeler salonda yerlerini almaya başladı.

Ak Partinin ağır topları ve Belediye meclis üyeleri salona gelmeye başladı.

Salonda güvenlik önlemlerinin yoğunluğu dikkat çekti.

Listelerde yer alan yöneticiler salona oy kullanmaya gelen delegeleri yakın markaj altına alıyor.

Ak Parti Trabzon il kongresine katılmak için Trabzon'a gelmesi beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kongreye açıklanan saatten geç katılacak.

Kalabalık bir parti grubu hava limanında beklerken basın mensupları VİP'e alınmadı.

Kongre salouna gelen partililer ve vatandaşlara kolbastı gösterisi yapıldı.

Ak Parti Kongresinde Başbakanın Trabzon'a indiği öğrenildi.

Salonda sessiz bekleyiş hakim.

Ak Parti İl başkan adayı Ahmet Metin Genç kongrenin yapıldığı salona girdi.

4

İşte Ahmet Metin Genç'in listesindeki bayanlar

Ayşegül Yılmaz

Berrin Karanis

Ayfer Albayrak

Pelin Alkış

Gökçe Gözöven

Ahmet Metin Genç'in listesindeki diğer adaylar

ilk belirlemelere göre

Ahmet Metin Genç

Faruk Kanca

Erol Birsen

Cafer Kurt

Ahmet Karadeniz

Ali kaan

Adnan Bayram

Kenan Aksoy

İzzet usta

Mehmet Kırandi

Hüseyin Yılmaz

Zafer Tunç

Salih Cora

Şaban Bıyık

Ahmet Yıldız

Niyazi Sürmen

İrfan Coşkun

Muhammet Balta'nın listesindeki bayanlar

Aysun Karanis

Leyla Yavuz

Emine Kalın

Işıl Demir Güner

Tuğba Usta

Muhammet Balta'nın listesi  birazdan...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''ATA'' ile saat 12.50'de Trabzon'a geldi.

Başbakan Erdoğan'ı, Trabzon Havalimanı'nda Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu, Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Sönmez ile öteki ilgililer karşıladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muhammet Balta'yı desteklediği öğrenilince kongre salonunda soğuk hava oluştu. Ayrıca Ahmet Metin Genç'in Başbakanı karşılamaya gitmemesi dikkat çekti.

BAŞBAKAN LİSTELERİ BİRLEŞTİRMEYE Mİ ÇALIŞIYOR

Şu saatlerde Başbakan'ın Havalimanında bir toplantı yaptığı ve listeleri birleştirmeye çalıştığı partililer tarafından 19 Mayıs Spor Salonunda konuşuluyor.

Ak Partide teşkilattan sorumlu Genel Başkan yardımcısı Haluk İpek ilçe başkanları ile bir toplantı yaparak Muhammet Balta'yı desteklenmesini istedi.

Divan heyeti oluşturuldu.

Divan Başkanlığına Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen

Divan Başkan Yardımcılığına Ahmet Koca

Ayşe Sula Köseoğlu

Havva Gümüş seçildi.

AK parti 3. Olağan kongresinde Metin Güneş Faaliyet raporunu açıklıyor.

Muhammet Balta salona girdi


 Havaalanındaki toplantıya bakan Özak, Akparti Trabzon milletvekilleri, Trabzon Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Samsun Belediye Başkanı katıldı. Çok gizli yapılan toplantıda olmasa başbakanın desteği Muhammet Balta'dan yana olduğu öğrenilince Balta rahatladı.

Bu gelişme üzerine salonda Ahmet Metin Genç'in listesini her an geri çekilebileceği ve listelerin birleştirilerek seçimlere tk liste halinde girilebileceği konuşuluyor.

Başbakan'ın Ahmet Metin Genç'i de havaalanına çağırdığı faka Ahmet Metin Genç'in gitmediği öğrenildi.

Muhammet Balta konuşma yapıyor...

AK Parti'nin her kademesinin sıkça birarya geldiğini belirten Balta; "AK Parti ortak akılla karar verir. Bugün de orak karar verceksiniz. Aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kongrenin sonucu ne olursa olsun herkes sonucu olgunlukla karşılayacaktır. birlik ve beraberlik içerisinde olacaktır. Bu seçimde akp Trabzon kazanacaktır. bu kongre Trabzon'a hayırlı olsun" dedi.

Başbakan'ın salona girdi.

Başbakan'ın yanında Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Ak Parti İl başkanı ve bir çok partili ile salona giren Başbakan Erdoğan, Halkla selamlaştılar.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak konuşma yapıyor.

Özak "Başbakanımız her defasında Trabzon'la gurur duyduğunu belirtmiştir. 6, 5 senede Başbakanımız Trabzon adına çok önemli işler başardı. Hükümetimiz Trabzon'a yatırımları olmuştur. Trabzon'da hiç bir partinin gösteremediği başarıyı Ak parti göstermiştir. Erdoğdu' nun Karayolları ağına alınması bir milattır. Sayın Başbakanın talmatı ile Zağnos Vadisi yapıldı. Ayasofya Müzesindeki çalışmalara başlandı. 2. tanjant yolu karayolu ağına alındı. Trabzon gelişmelidir. Başbakanımızı kalp olarak düşünrsek sizler kansınız. Rahmetli Menderesten sonra ilk defa bu kadar kuvvetli bir hükümet kurulmuştur. Buralara sizlerin desteği ile gelmiştir. Bu nedenle Obama Sayın Erdoğan'ın ziytaretine gelmiştir. İstanbul'dan sonra Trabzon'da 200 işadamlşarına dernek kurup işsizlik sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.

Başbakan Erdoan;


"29 Mart seçimleri artık geride kalmıştır,biz geleceğe bakıyoruz, belediye başkanımız 30 Mart'tan itibaren kollarını sıvadı ve Trabzon'a hizmet etmeye başladı. Bize oy versin yada vermesin Trabzonlu tüm kardeşlerimizin huzuru, emniyeti, sorumluluğu bizim omuzlarımızdadır. Trabzon&'un her bir karışını adeta bir dantel gibi nakış nakış işleyecek yıllar boyunca ihmal edilmiş sokak, cadde ve mahalleleri eserlerle hizmetlerle donatacağız. Hükümet olarak Trabzon'a kazandırdığımız eserlere, hizmetlere belediye olarak yenilerini ekleyeceğiz, kısa bir süre içinde Trabzon değişimi görüyor görmeye devam edecek. Tıpkı istanbul, kocaeli, konya, kayseri ankara gibi o hak ettiği hizmetlere kavuşacaktır Trabzon. Trabzon'un bir türküsü var, bu tam 400 yıllık bir türkü. Evliya Çelebi'nin de seyahatnamesine girmiş bir türkü. Nedir bu türkü, "Trabon'un'dur ilimiz, akça görmez elimiz bu yıl hamsi çıkmazsa neye varır halimiz" Bu türküdeki gibi Trabzon yıllar yılı yokluğu yaşadı, beş yıl kaybettik, yoksulluğu, mahrumiyeti yaşadı, yıllar yılı ihmali, ayrımcılığı, ötelenmişliği yaşadı, bu makus talihini kökten değiştiriyoruz, değiştireceğiz. Trabzon'u sadece Karadeniz'de değil Türkiye'de değil tüm dünyada hak ettiği yere ulaştıracağız dedik ve bunun arkasındayız. gelişimi belli alanlara endekslemek üzere yeni bir dönüşüm yaşayan Trabzon değil turizmden eğitime kültüre kadar bir çok alanda gelişme süre cine giren Trabzon. Bu yolda çokmesafe kat ettik. Bu yolda eser üretmeye devam edeceğiz. Bizim kavgayla gerilimle işimiz olmaz, bizim millete ülkeyememlekete zerre kadar fayda sağlamayan boşxtartışmalarla işimizolmaz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapıyor.

Bu kongrenin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Buraya sadece kongre iç,in gelmedim. 29 Mart seçimleri için teşekkür etmek için Trabzon'a geldim.Trabzon ne zaman güleceğini de bilir ne zaman gürleyeceğini de. Trabzon emin ellerdedir. Ak partidedir. Trabzon'u aşk ve heyecanla taşıyacağımızdan şüpheniz olmasın. Bu başarı Trabzon İl teşkilatımızın başarısıdır. Mahalle ve köy temsilcilerimizin, kadın ve gençlik kollarımızın başarısıdır. Tüm teşkilatımı bu başarıdan dolayı kutluyorum. 29 mart geride kalmıştır. Biz geleceğe bakıyoruz. 30 Martta Trabzon'da kollar sıvandı göreve başlandı. Trabzon'u bir nakış gibi işleyip Trabzon'u hizmet ve eserlere boğacağız. Trabzon değişimi görüyor. Trabzon İstanbul gibi Konya Kayseri, Samsun gibi hak ettiği hizmetlere kavuşacak. Trabzon ayrımcılığı ve ötelenmişliği yaşamıştır. Bunu ortadan kaldıracağız. Trabzon'u sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya taşıyacağız. Bizim kavga ile işimiz olmaz. Boş tartışmalarla işimiz olmaz. Biz hizmete geldik. Minicik yavrularımızı okulla buluşturmak için geldik. Bizim çocuklarımızın Almanya'nın çocuklarından bir eksiği yoktur. Eğitimin önünde engel koymayacağız. 8 milyon ton kömür dağıttık. Sağlığa 7,5 trilyon katrilyon yatırım yaptık. Medeniyet için yoıl şarttır. 9 bin 500 km yol ilave ettik. 21. Yüzyılda suyu yolu olmayan köy olamaz. KÖYDES projesi ile bu sorunu ortadan kaldırdık.göreve geldiğimizde 9 il doğalgazı vardı 63 ilde doğalgaz var. Trabzon'a da kuruluyor. Karadeniz sahil yolunu dememize gerek bile yok. Hamd olsun yoğun şekilde çalışıyoruz. Türkiyeyi ekonomide 27. Sıradan dünyanın 17 ülkesi olduk. İhracat göreve geldiğimizde 36 milyar dolardı. 2008 sonunda 132 milyar dolar oldu. Enflasyondan kurtardık Türkiye'yi. Geçenlerde Amerikalı diplomat güney Kıbrıs'a gidiyor. Türkiye'ye baskı yapalım diyor. Güney Kıbrıs'ın cevabı şu Türkiye'yi yıldıramayız. O çok güçlü bir devlet oldu. Trabzon'dan sesleniyorum. Bu yükü elimizden düşürmediysek bundan sonra da düşürmeyeceğiz. Milletin emanetine, laikliğe, her türlü saldırıya göğsümüzü siper ettik. Yine siper edeceğiz. Kirli silahlara boyun eğmeyeceğiz. Mafyaya asla taviz vermeyeceğiz. Ak Parti'den daha iyisini yapacak olan çıksın anlatsın. Ak partiden daha iyisini yaptığınızı söylüyorsanız buyurun ıspat edin. Baykal geçen diyor. Başbakaan ben sana güvenmiyorum” Ben baykal'ın güvenine ihtiyacım yok. Baykal şunu bilsin 4 seçim oldu. Akp 1.parti oldu. Türkiyenin 81 ilinde ya 1.yiz ya 2. Sen nerdesin. 16 tane büyük şehir var. 10 tanesinde AKP var. Senin değil milletin güvenine ihtiyacımız var. Trabzon içi  AKP 'den daha güzel planların var mı çık ifade et.                Baykal'a ve diğerlerine sesleniyorum. Milletten başka hakem arama. Askerin üzerinden siyaset yapma. Bırak artık bu işleri. Niçin dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediğini anladık sayın Baykal. Uyum ortamını zedeleyerek bu millete zaman kaybettirmenin gayreti içerisindesin. Mayınlı yasa tasarısını topraklarını böleceğini düşünüyorlar. Çıkarttıkları yasanın altındaki imzayı göremiyorlar. At çamuru tutmasa da iz bırakır. 3 muhalefet burada iyi koordine oldular. Biz milletin avukatıyız. Mahkeme kapılarını su yolu haline getirdiler. Oralarda siyaset yapacağınıza gelin anadolu'da siyaset yapın. Senden önce yapanlar mahkum oluyor da sen neden olmuyorsun. Türkiye büyük umutlar taşıor. Küresel finans krizine rağmen Türkiyeye kimse faturalar ödetemeyecek. 6.5 yılda Trabzon'da eserler ürettik. Trabzon'a değerler kazandırmaya devam edeceğiz. Trabzon'un çehresi bakımında Trabzon cazibe merkezi olacak. Bir tek şey canımı sıkıyor. Çok modern bir stadı sahil kesimine yapalım istyorum. Büyük bir kapalı spor salonu yapılıyor. Stadla beraber kapalı yüzme havuzu da yapalım istiyoruz. eğitim de 8916 adet pc gönderdik. Trabzon'a sağlık hizmetleri için 146 trilyon harcadık. TOKİ bittiğinde 4 bin 326 konut kazandırmış olacağız.2007 de TrabzonKaradeniz oyunlarında çok başarılı oldu. 2011 Olimpiyatları Trabzon'da yapılacak. Yoğun bir çaba sarfediyoruz. Hızımızı kaybetmeden bunu başaracağoız. Bu başarıların altında halkım var. tŞu ana kadar teşkilatımızın önemli adımları oldu. Trabzon'da herleye rağmen biz Trabzon'u aldık. Eksiklerimizi gidermek suretiyle çalışıyorum.2011'deki seçimlerde hep beraber kaldığımız yerden devam edeceğiz. Gazeteler manşetlerden veriyorlar. Seçim öncesi çok şeyler yapıldı. Biz teşkilatımızla iktidar olduk. Biz seçimi il teşkilatlarımız, muhtarlıklarımız, gençlik kollarımızla aldık. Sandıkta 2011 de çok farklı bir şekilde Yola devam diyeceğiz. Teşkilatımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Adaylara başarılar diliyorum. Farklı yollara başvurarak teşkilata zaafa sebebiyet olmak doğru değildir. Kongremiz hayırlı olsun" dedi.

 Başbakan salonan çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fındığın ne olacağını sorn meslektaşımıza Başbakan Erdoğan, "Fındığı Borsaya verdik da" diyerek cevap verdi.

Ahmet Metin Genç; Birlik ve Beraberliğimizi gözlerinizde görmek beni mutlu ediyor.  AKP sizinle büyük sizinle güçlüdür. AK Partide görev yapan herkes bizim için çok değerlidir. sayın recep Tayyip erdoğanla girdiğimiz bütün seçimlerden başarı ile çıktık. AK Parti'de 2dönem il başkanlığı yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yaptığımız istişarelerle yeniden il başkanlığına aday olduk. Genel Başkanın rüzgarı diğer yöne çevireceği söyleniyor. Bunlar AKP ye yakışmıyor. Biraz sonra görüceğiz. Rüzgar nerenden esiyor.  Ahmet Metin genç liderine siyaset yapmamıştır. Çok iyi bir akp lidir. Ben Recep Tayyip Erdoğan ile aldığım güçle buradayım. Şartlar ne olursa olsun görevimde olacağım. Makam ve mevki için kimseyi karalamadım. Kimseyi kötülemedim. bir yerlere gelmek için herşey mübah sözüne uymadım. sizlerden destek istiyorum. Bu görevi devralırsam çok çalışacağıma söz veriyorum. kendimi önce Allah'a sonra sizlere güveniyorum" dedi.

AHMET METİN GENÇ'İN LİSTESİ

AHMET METİN GENÇ

ADEM BEDER

ADNAN BAYRAM

AHMET AYDN

AHMET KARABIYIK

AHMET KARADENİZ

AHMET YILDIZ

AHMET GÜLAY

ALİ FAİK HACIOĞLU

ALİ KAAN

AYDIN ÖZKURT

AYFER ALBAYRAK

AYŞEGÜL YILMAZ

AZİZ MURTEZAOĞLU

BERRİN KARANİS

CAFER KURT

COŞKUN ŞAHİN

ŞAHİN BİRSEN

ERTOS KELEŞ

FARUK KANCA

FATMA AYDOĞDU

GALİP HACIOĞLU

GÖKÇE GÖZAÇAN

HALİL İBRAHİM AYDIN

HASAN TAFLAN

HÜSEYİN YILMAZ

İRFAN COŞKUN

İZZET USTA

KAHRAMAN SEZGİN

KAMİL KANSIZ

MEHMET ATMACA

MEHMET KIRANDİ

MUSTAFA GÖNEN

NUSRET YILMAZ

PELİN ALKIŞ

SALİH CORA

SELAHATTİN ÇEBİ

SELİM ALKAN

ŞABAN BIYIK

YILMAZ EFENDİOĞLU

MUHAMMET BALTA'NIN LİSTESİ

LEYLA YAVUZ

SAİT GÜRSOY

TUĞBA UÇAK

MURAT İSKENDEROĞLU

MÜFİT GÜRSEL PAŞAOĞLU

AYSUN KARANİS

HASAN BEKTAŞ

AHMET SELİM TUNA

YÜCEL YILDIRIM

AYDIN GÜNDOĞDU

METİN GÜNEŞ

SELİM ODABAŞ

UFUK HOŞ

IŞIL DEMİR GÜNER

FERHAT ÇERGEL

ENGİN SÖZEN

CAFER KÖLOĞLU

KÖKSAL BOZ

KÖKSL BANKOĞLU

HALİL İBRAHİM MURTEZAOĞLU

ZAFER DİNER

BARBAROS BULUT

ALİ FARUK TERZİ

OSMAN YAVUZ

İSMET MISIR

DUYGU HARDAL

EMRE YILMAZ

MAKSUT ÖZTÜRK

HASAN OCAK

NEŞAT KARAHASAN

AYŞEGÜL GÜNAYDIN

NURGÜL TOPAL

ZEKİ KAVANOZ

EKREM ÜÇÜNCÜ

AYHAN ARPACI

EMİNE KALIN

Oylamalar Birazdan sona erecek. Kongrede oy kullanma karışıklığı yaşanıyor.

AK Parti İl başkan adayı Ahmet Metin Genç oyunu kullandı

Muhammet Balta da oyunu kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi 3. Olağan genel kurulu son hızıyla devam ediyor. AK Parti İl Başkanı Ahmet Metin Genç ve Muhammet Balta'da oylarını kullandılar. Muhammet Balta oy kullanırken bir basın mensubunun kendisine hangi listeye oyunuzu vereceksiniz diye sorduğu soruya Balta esprili bir cevap verdi. Muhammet Balta “Ben oyumu AK Partiye atacağım” diye esprili bir yanıt verdi.

Oylama sona erdi. Sandıklar açılıyor...

Öğrenilen bilgilere göre Ahmet Metin Genç'in açılan sandıklarda önde olduğu belirtildi.

İlk sandığa göre;

Ahmet Metin Genç 90

Muhammet Balta 63

2 N olu sandık

Ahmet Metin Genç 63

Muhammet Balta 93

3 Nolu sandık

Ahmet Metin Genç 97

Muhammet Balta 52

4 Nolu sandık

Ahmet Metin Genç 51

Muhammet Balta 54

KESİNLEŞEN SONUÇLARLA

304'e 259 oy ile Ahmet Metin Genç Başkan seçildi.

İlgili Haberlerimiz:

Genç AK Parti İl Başkanı
İşte AK Parti'de liste detayı
Balta'nın litesinde istifa!
Balta'nın listesinde 3 fire daha
Seçim atmosferi yordu
Genç'in listesinde istifa
İşte AK Parti'de listeler

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler