Sudanlıya Trabzon-Sochi hapsi

Rusya'nın Petegorski şehrinde 3 yıldır üniversitede öğrenci olan 26 yaşındaki Muhammet Ali Bilal, 18 gündür Trabzon-Sochi seferi yapan Victoria adlı gemide mahsur. Her şey Muhammet Ali Bilal'in vizesinin bitmesine 2 gün kala Türkiye üzerinden transit vize

Sudanlıya Trabzon-Sochi hapsi

Rusya'nın Petegorski şehrinde 3 yıldır üniversitede öğrenci olan 26 yaşındaki Muhammet Ali Bilal, 18 gündür Trabzon-Sochi seferi yapan Victoria adlı gemide mahsur.

Her şey Muhammet Ali Bilal'in vizesinin bitmesine 2 gün kala Türkiye üzerinden transit vize ile Suriye'ye oradan da memleketi Sudan'a gitmek için Rusya'dan Victoria adlı gemiyle Trabzon'a gelmek için yola çıkmasıyla başladı.

18 gün önce Trabzon'a gelen Muhammet Ali'yi burada kötü bir sürpriz bekliyordu.
Trabzon'dan transit vize almak isteyen Muhammet Ali'ye Trabzon Liman Gümrüğü'nde verilen cevap biranda büyük bir hayal kırıklığı yarattı.
Muhammet Ali Türkiye'den transit vize alamıyor ve Trabzon'dan da Türkiye'ye giriş yapamıyordu.

Çünkü Sudan vatandaşlarına Türkiye sınır kapılarında transit vize uygulaması yok.
Bu haberle yıkılan Muhammet Ali'ye gümrük yetkilileri Rusya'ya geri dönmesini söylediler.


Aynı gemiyle Rusya'ya dönen Muhammet Ali, burada da ikinci şoku yaşadı.
Rusya vizesi biten Muhammet Ali'yi Rusya'da kabul etmeyince Sudanlı genç, 18 gündür Türkiye-Rusya arasında sefer yapan gemide yaşamını sürdürüyor.

Haber61'in ulaştığı Sudanlı genç, yaşlı gözleriyle ailesinin dört gözle kendisini beklediğini telefonla dahi ulaşma şansının olmadığını belirtirken zor günler geçirdiğini söyledi.

Gemi personelinin kendisine çok iyi davrandığını söyleyen Muhammet Ali, Türk gemisinde kalmayı da bir şans olarak görüyor. Türklere minnettar olduğunu ifade eden Sudanlı genç, “Başka bir ülkenin gemisinde kalmış olsaydım, beni çoktan denize atmışlardı” dedi.

Muhammet Ali'nin durumuna üzülen gemi personeli ise O'nu artık kabullenmişler. O'na destek olmaya çalışan gemi personeli de Muhammet Ali'ye Türk gemisinde kaldığı için şanslı olduğunu söylüyor.
Yaptıkları esprilerle Sudanlı gencin moralini yüksek tutmaya çalışan gemi personeli Muhammet Ali'ye “Ya bu gemide çalış, ya da Trabzonspor'a seni futbolcu olarak verelim” diyorlar.

Gemiye binmeden önce bir miktar parasının olduğunu, böyle bir problemle karşılaşacağını düşünmediği için bu miktarın yeterli olacağına inanan Bilal, şuanda cebinde ekmek alacak parasının dahi olmadığını söylüyor.

Bir an önce ailesine ve ülkesine kavuşmak, 2 yıl daha okuması gerektiği Rusya'daki okuluna dönmek isteyen Muhammet Ali, Türkiye ve Rusya'daki yetkililerden kendisine yardım etmesini, her hangi bir suç işlemediğini sadece prosedürü bilmediği için bu duruma düştüğünü ifade etti.



Trabzon Liman Müdürü Muzaffer Ermiş, konuyla ilgili bilgisi olduğunu fakat konunun çözümünün Rus-Türkiye veya Sudan konsolosluklarında olabileceğini ifade etti.
Muhammet Ali'nin evine kavuşması için harekete geçildiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel