FKB 25 trilyonu bekliyor

Özel Avrasya Üniversitesi olarak düşünülen FKB'nin 37 bin metrekare arazinin henüz satılmadığı ifade edildi.Maçka İmar ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, geçtiğimiz hafta daha önce kiraladığı Fiskobirlik'e ait Şana'daki 37 bin m2 araziy

FKB 25 trilyonu bekliyor

Özel Avrasya Üniversitesi olarak düşünülen FKB'nin 37 bin metrekare arazinin henüz satılmadığı ifade edildi.

Maçka İmar ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, geçtiğimiz hafta daha önce kiraladığı Fiskobirlik'e ait Şana'daki 37 bin m2 araziyi üzerinde kurulu bulunan üniversite binalarıyla satın aldığını ifade etmişti.

Yıldız'ın 25 trilyonu peşin 49 trilyon 600 milyar lira ödeyeceği ve peşinatını ödediği belirtilmişti.

 

Konuyla ilgili haber61.net'e açıklama yapan FKB Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Çam, Ömer Yıldız ile prensipte anlaştıklarını belirterek, 1 Haziran'da 25 milyon YTL'yi getirirse tapuyu kendisine vereceklerini söyledi.

 

Çam, “Ömer Yıldız'ın kira borcu vardı, 1,5 trilyonunu ödedi. Fiskobirliğe ait olan yer konusunda 49 trilyon 600 milyara prensipte anlaştık. 25 trilyonu peşin verecek. Geri kalan parayı da bir yıl opsiyonlu 8 trliyon liradan her ay ödeyecek. Bu şekilde kendisiyle prensip anlaşmasına vardık.1 Haziran'da peşin para olan 25 trilyonu verirse kendisine burasının devrini yapıp, tapusunu vereceğiz. Henüz daha bu yerin devrini yapmadık. Tabi parayı verdiğinde problem olmayacaktır” dedi.

 

elifcavus@haber61.net

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler