Zinco şurup iştah açar mı? Zinco şurup nedir, Ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Çinko eksikliğinin tedavisinde kullanılan Zinco Şurup herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Zinco şurup nedir? Zinco ne işe yarar nasıl kullanılır? İştah açar mı? İşte detaylar…

Zinco şurup iştah açar mı? Zinco şurup nedir, Ne işe yarar, nasıl kullanılır?

İnsan vücudunda çeşitli belirtilerle ortaya çıkan çinko eksikliğinin tedavisi için kullanılan Zinco Şurup merak konusu oldu. Zinco şurup nedir? Zinco ne işe yarar nasıl kullanılır? İştah açar mı? Bütün ayrıntılar haberimizde…

Zinco şurup nedir? Zinco ne işe yarar nasıl kullanılır? İştah açar mı?

İnsanların kendilerinin fark edemeyeceği, bazı belirtilerle kendini gösteren, insan vücudu için en önemli eser minerallerden biri olan çinko, vücut tarafından üretilmez. Vucutta gerçekleşen her bir reaksiyonun tam verimli şekilde çalışabilmesi için gerekli olan maddelere enzim denir. Enzimler işlevlerini yerine gitmeleri için çeşitli mineraller ve vitaminlere ihtiyaç duyarlar. Enzimlerin ihtiyaç duyduğu minerallerden en önemlilerinden biri de çinkodur. İnsan vücudundaki 200 enzimin çalışması için gerekli olan mineral çinkodur.

Çinko, antioksidan etkisi, bağışıklık sistemine destek olmak, tırnak, saç ve cilt bakımına destek olmak, kemik yoğunluğunu artırmak, göz hastalıkları ve daha birçok konuda etkin şekilde kullanılır. Çinkonun destek olduğu en önemli durum antioksidan özelliğini artırması. İnsan vücudunda meydana gelen reaksiyonlardan zararlı maddeler meydana gelir. Bu maddeler antioksidanlar tarafından vücuttan atılır yara zararsız hale getirilir. Çinko eksikliği durumu antioksidan oluşumunu düşürür. Çinko vücut tarafından üretilmediği içinde dışarıdan takviye ile alınması gerekir.

ÇİNKO İÇEREN BESİNLER

Çinkoyu dışarıdan almak için çeşitli ilaçlar kullanılırken bazı besinlerden de yararlanılır. Çinko içeren besinler arasında yumurta, kabuklu deniz ürünleri, balık ve et olarak öne çıkar. Bunun yanında fındık ve baklagillerde de çinko bulunmaktadır. Fitat içeren tahıllı ürünler, fitatın çinkoyu bağlaması nedeniyle çinko emilimini düşürür.

En fazla bulunduğu besinler ise yoğurt, süt, nohut, kuru fasulye, istiridye, kırmızı et, balık ve kümes hayvanları eti, yulaf ezmesi, buğday, işlenmemiş pirinç, kabuklu yemişler ve ıspanak. Dengeli beslenen yani öğünlerinde et, meyve, sebze ve süt ürünlerine yer veren kişilerde çinko eksikliği görülmesi riski başka bir problem yoksa düşüktür. Çinko içeren besinleri tüketirken de özenli olmaya çalışın. Örneğin kuru fasulyeyi pişirmeden önce suda bekletmeniz içeriğindeki fitatları azaltır. Bu da çinkonun vücutta daha kolay emilmesini sağlar.

ZİNCO ŞURUP NEDİR?

Çinko eksikliği ortaya çıktığında çeşitli yollarla takviye alınmalıdır. Bunlardan biri de Zinco şuruptur. Doktor tavsiyesi ile alınması gereken zinco şurubun ektin maddesi çinko sülfat heptahidrattır. Şurup 1 adet 5 ml’lik pipet ile birlikte ihyacı olanlara verilir. Kullanımına göre bazı yan etkilerde gösteren Zinco Şurup 3 yaşından küçük çocuklar için önerilmez.

ZİNCO ŞURUP NE İŞE YARAR?

Çinko eksikliği ile vücutta bazı belirtiler ortaya çıkar. Bunların en önemlileri arasında Gribal belirtiler görülmesi, saç dökülmesi, tırnaklarda değişimler, İshal, enfeksiyon artışı, İştah kaybı, sinirlilik, kilo kaybı, uzun sürede iyileşmeye yaralar, tat ve koku almada güçlük, vücudun gelişmesinde yavaşlama, cinsel olgunlaşmada gecikme, bağışıklık sisteminin zayıflaması, kötü astım atakları Cilt ülserleri gibi. İshal tedavisinde en etkili ilaçlar arasında görülen Zinco şurup, bu belirtilerin çinko eksikliğinden olduğunun belirlenmesi sonrasında tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

Çocuklarda ise çinko eksikliği belirtileri şöyle belirtiler de verebilir: Gecikmiş ergenlik, Büyümenin durması, Öğrenme güçlüğü gelişimi. Çinko eksikliğinde vücutta testosteron üretilemediği için erkekler ve erkek çocuklarda sertleşme bozukluğu (erektil disfonksiyon) ve cinsel hormon yetersizliği (hipogonadizm) gibi sorunlara yol açabilir.

ZİNCO ŞURUP İŞTAH AÇAR MI?

Bilindiği üzere Zinco şurup iştah açıcı özelliklere sahiptir. Çocuklardaki iştah kaybının tedavisinde kullanılabilir. Doktor kontrolü ve doktorun önerdiği kullanım şekli ile kullanılmalıdır. Fazla kullanıldığında çinko zehirlenmesine yol açabilir.

Zinco şurup nedir? Zinco ne işe yarar nasıl kullanılır? İştah açar mı?

ZİNCO ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Zinco Şurubun kullanım şeklide merak edilen konulardandır. Doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gereken zinco şurup çocuklar ve yetişkinlerde farklı şekilde kullanılır. Yetişkinlerde yemeklerden önce yada sonra kullanılabilir. Çocuklar için ise çeşitli yaş aralıkları için çeşitli kullanım dozları mevcuttur. 7-12 ay arası bebekler için; 0,5 mL, 1-3 yaş arası çocuklar için; 0,5-1 mL, 4-8 yaş arası çocuklar için; 1,5-2 mL, 9-13 yaş arası çocuklar için; 2,5-3 mL, 14-18 yaş arası çocuklar için; 3-5 mL, 19 yaş üstü çocuklar için; 5-6 mL, Hamile ve emziren kadınlar 11-12 mg, Hamile ve emziren kadınlar hariç yetişkin kadınlar 9 mg. Yetişkin erkekler 11 mg.

ZİNCO ŞURUP 2023 FİYATI NE KADAR?

Zinco şurubun fiyatı da en çok merak edilen konuların başında geliyor. Zinco şurup güncel fiyatı 84 TL. 30 MG 20 tablet 92 TL, 30 MG fort şurup 117 TL, 15 MG 30 tablet 105 TL, damla ise 17 TL.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler