Rabbi Yesir Nedir? Rabbi Yesir duası ne anlama gelir?

İyi Partili Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için "Ablam yüzünde Rabbi Yesir gördü" dedi. Bu söylem gündem oluşturdu. Peki Rabbi Yesir nedir, ne anlama gelir? İşte detaylar

Rabbi Yesir Nedir? Rabbi Yesir duası ne anlama gelir?

RABBİ YESİR NEDİR?

Bir dua olan Rabbi Yesir, işlerin yoluna girmesi, kolaylaşması amacıyla okunur. Zorluk görüldüğünde Allah'tan yardım istemek için okunur.

RABBİ YESİR NE DEMEKTİR?

"Rabbi yessir"in kelime anlamı "Rabbim kolaylaştır" şeklindedir. Duanın devamında gelen "Vela tuassir"  Zorlaştırma , "Rabbi temmim bil hayr" ; Rabbim hayırla sonuçlandır anlamlarına gelir.

Rabbi Yessir duasının Türkçe okunuşu şu şekildedir "Bismillahirrahmanirrahim , Rabbi Yessir ve la tüasir, Sehlil Aleyna bi fadlike ye müyessir, Rabbi zidne ilmen ve fehmen nafian, Ve temmim bil hayri"

Rabbi Yesir duasının anlamı ise  "Allah'ım senin sonsuz merhametin ve yardımın olmadan ben bu işi yapamam. Allah'ım bütün hayırlı işlerimi zorlaştırma, kolaylaştır, ilmimi artırarak yaptığım işleri bana ve çevreme faydalı kıl, ve işlerimi en hayırlı şekilde sonuçlandır." şeklindedir.

Rabbi Yesir Nedir? Rabbi Yesir Gördüm Ne Demek?

RABBİ YESSİR DUASININ FAZİLETLERİ

Allah'ın sonsuz merhametine sığınarak ve ondan yardım dilemek amacıyla bu duayı okuyanlara ferahlık ve manevi rahatlık veren bir duadır. Bir işe başlamadan önce işleri kolaylaştırmak için, daha hayırlı bir iş için okunmaktadır. üce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de geçen bir dua olarak bilinmektedir. Ancak bu dua Kur'an'da geçen bir sure veya ayet değildir.

Rabbi Yessir duası işleri yoluna sokmak, kolaylaştırmak için okunan ve hakikaten de dilde alışkanlık yaparak kolayca ezberlenen bir duadır. Allah bütün mümin kulları için kolaylık diler, zorlaştırmak bu dinde yer almamaktadır. Rabbi Yessir duası da Allah'tan yardım dilemek için edilen bir duadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Nedir, Ne Anlama Gelir?