Kıyma kavurma nasıl yapılır? Kıyma kavurma tarifi

Kıyma kavurma tarifiyle lezzetli bir yemek hazırlamaya hazır mısınız? Bu pratik tarifle, kıyma kavurmanızın tadını herkes beğenecek. İşte adım adım kıyma kavurma tarifi.

Kıyma kavurma nasıl yapılır? Kıyma kavurma tarifi

Geleneksel Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan kıyma kavurma, lezzetli ve pratik bir tarif arayanlar için ideal bir seçenektir. İşte size adım adım anlatacağımız kıyma kavurma tarifiyle harika bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz.

Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

1. İlk olarak soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
2. Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın ve doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
3. Sarımsakları da ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
4. Ardından dana kıymayı ekleyin ve kıymalar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
5. Kıymalar suyunu çektikten sonra karabiber ve tuzu ekleyin. İyice karıştırarak ocaktan alın.
6. Kıyma kavurmanız servise hazırdır. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Yanında pilav ve salata ile servis edebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Kıyma kavurma nasıl saklanır?

Kıyma kavurmayı buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz. Böylece 2-3 gün boyunca tazeliğini koruyacaktır.

Başka hangi malzemelerle kıyma kavurma yapabilirim?

Kıyma kavurmayı damak zevkinize göre farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, biber, domates, patates gibi sebzeler ekleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.

Kıyma kavurma tarifiyle mükemmel bir yemek deneyimi yaşamaya hazır olun! Bu pratik tarifle kolayca hazırlayabileceğiniz kıyma kavurma, misafirlerinizi etkilemeniz için harika bir seçenektir. Deneyin ve lezzetine siz de şaşıracaksınız!

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler