Fil suresi ne zaman okunur? Fil suresinin fazileti nedir?

Namaz kılarken okuyabileceğiniz zammı surelerden biri olan fil suresi nedir, ne anlama gelmektedir? İşte haberimizde sizler için fil suresi hakkında bilgileri derledik.

Fil suresi ne zaman okunur? Fil suresinin fazileti nedir?

Çoğu kişinin merak edip araştırdığı surelerden biri olan fil suresinin anlamını, okunuşunu ve faziletini sizler için hazırladık. Bu haberimizde fil suresi hakkında bilgileri edineceğiz.

FİL SURESİ NEDİR?

Fil suresi, 5 ayetten oluşan ve Kabe’yi yıkmak isteyen fil ordusu bulunan Ebrehe ve ordusunun helka edilişini anlatır.

Fil suresinin okunuşu,” E lem tera keyfe feale rabbüke bi ashabil fil. E lem yec'al keydehüm fı tadlil. Ve ersele aleyhim tayran ebabil. Termıhim bi hıcaratin min siccıl. Fecealehüm keasfin me'kul.” Şeklindedir.

Fil suresi ise, Mekke’de nazil olmuştur. İsmini konusundan alan sure, Fil olaylarını anlatır. Arapların 'Fil Vak'ası' olarak bildikleri filler anlatılır. Kayıtlara göre bu olay, peygamber efendimizin doğduğu yıl veya birkaç yıl öncesinde yaşanmıştır. Allah'ın kendi mekanını nasıl koruduğu ve bundan ders alınması gerektiği anlatmaktadır.

FİL SURESİNİN FAZİLETİ VE FAYDALARI NELERDİR?

Fil Suresini kim okursa, Allah onu kötülüklerden ve ahlakının değişmesinden korur. Fil Suresinin faziletleri surenin kendi iç yapısında anlatılır.

Mucize olarak belirtilen bir durum anlatılır. Fil Suresini okumanın faydaları geniş kapsamlıdır. Düşmanlara karşı zafer elde etmek için okunabilir. Düşmanların def edilebilmesi için akşam ve yatsı arasında okunabilir.

FİL SURESİ NE ZAMAN OKUNUR?

Herhangi bir düşmanla karşılaşıldığında, sınavlarda kazanmak için okunabilir. Aktarılanlara göre Fil suresi akşam namazı ile yatsı namazı arasındaki vakitlerde okunursa daha hayırlıdır. Türkçe veya Arapça ister sesli şekilde ister sessiz şekilde okunabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler