Yeniçağ gazetesine saldırdılar

Yeniçağ gazetesinin İstanbul'da bulunan merkez binasına kalabalık bir grup taşlı ve sopalı saldırı düzenledi.

Yeniçağ gazetesine saldırdılar

Yeniçağ Gazetesi'nin İstanbul Yenibosna'da bulunan merkez binasına kalabalık bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi. Yeniçağ Gazetesi olay hakkında yaptığı haberde saldırganların silahları olduğunu, kar maskesi taktıklarını ve kaldırım taşlarıyla gazeteye saldırdıklarını yazdı.


Ülkücü camiaya yakınlığıyla bilinen ve MHP'li muhalifleri destekleyen Yeniçağ gazetesinin binasına dün akşam 30 kişi taş ve sopalarla saldırdı. Olayda silah seslerinin duyulduğu da iddia edildi.

Kar maskeli grup, saat 20.00’de İstanbul Yenibosna’daki Yeniçağ gazetesinin önüne geldi. Saldırganlar kaldırım taşlarını atarak camları kırdı, bina önündeki gazeteye ait olan araçlara sopalarla zarar verdi. Bu sırada gazete çalışanları bina içerisine kaçarak kapıyı kilitledi. Saldırganlar cam kapıyı kırarak danışmanın olduğu bölüme girdi. Danışmayı, turnikeleri, girişteki odaları dağıtan ve personelin olduğu bölüme girmeye çalışan saldırganlar, kilitli kapıya yangın tüpleriyle vurarak açmak istedi. Saldırganlar daha sonra yaya olarak kaçarken, olay yerine çok sayıda polis ve özel harekât timi sevk edildi. Saldırganlar yakalanamadı. Saldırganların “Hareketin lideri Devlet Bahçeli” sloganları atarak saldırdıkları iddia edildi. 



KORAY AYDIN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

MHP Trabzon eski milletvekili Koray Aydın Yeniçağ gazetesine yapılan saldırıyı kınadı. Sosyal medya üzerinden mesaj yayınlayan Koray Aydın, Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yeniçağ ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Basın toplumun sesidir!" mesajını paylaştı.  

TEPKİ YAĞDI

Saldırıya bir çok isim Twitter’dan tepki gösterdi. MHP’nin genel başkan adayı olan ve eylülde partiden ihraç edilen Meral Akşener, “Yeniçağ gazetesine yapılan alçakça saldırıyı lanetliyorum. Faillerinin bir an önce tespit edilip yakalanmasını bekliyoruz” dedi. 

Partiden ihraç edilen, eski Yeniçağ gazetesi yazarı ve Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ da “Yarın herkesi bir Yeniçağ alarak saldırıyı protestoya davet ediyorum” diye yazdı.

HDP Kars Milletvekili ve parti sözcüsü Ayhan Bilgen, “Yeniçağ gazetesinin yayın çizgisini desteklemiyoruz ama Ankara’daki AKP-MHP ittifakını eleştiren bir yayının basılmasını da kınıyoruz” tweet’ini attı. Türkiye Baralor Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da “Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yeniçağ ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Basın toplumun sesidir!” mesajıyla saldırıya tepki gösterdi.




İCRA KURULU BAŞKANI: TEHDİT ALMADIK

Yeniçağ Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu, binasına bir grup tarafından yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazeteden çıkmasının ardından saldırının gerçekleştiğini belirten Yabuloğlu, "Girişteki tüm cam çerçeve indirilmiş. Bizi en çok sevindiren, hiçbir personelimizin burnu kanamamış. Bina önündeki araçlar tahrip edilmiş. İhbar üzerine sağ olsun polis arkadaşlarımız gelmiş, gerekli tedbirleri almış, olay yeri incelemelerini yapıp her şeyi titizlilikle inceliyorlar. Arkadaşlarımızdan öğrendiğimize göre 15-25 kişilik bir grup toplu olarak gelmişler, ellerinde taş ve sopalarla binanın dış camlarını kırıp içeriye girmişler. O sırada tabi personel büyük bir şaşkınlık içerisinde idari bölümün kapısını kapatmışlar. Onlar da yangın tüpleriyle kapıyı kırmaya gayret etmişler. O kapıyı açamayınca da 3-5 dakika içinde geldikleri gibi gitmişler. İçerideki kameraları tahrip etmişler. İçerideki ve dışarıdaki kameraların çektiği görüntülerden aşağı yukarı eşkalleri belirlenmiş durumda. Polis araştırmayı yaptı herhangi bir mermi çekirdeği bulunmadı. Personelden silah gören yok. Tehdit almadık. Yakın zamanda birilerini öfkelendirecek yayın da yok" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler