Trafik Cezası Gecikme Cezası Ve Faizi

Kişilerin trafik cezalarını ödememesi halinde trafik cezası gecikme cezası ödenir. Trafik cezalarındaki geçilme cezası cezanın yüzde 5’idir ve aylık olarak eklenir. Kişilerin ceza sorgulama yaparak güncel borç durumunu görüntülemesi mümkündür.   TRAFİK CE

Trafik Cezası Gecikme Cezası Ve Faizi
Kişilerin trafik cezalarını ödememesi halinde trafik cezası gecikme cezası ödenir. Trafik cezalarındaki geçilme cezası cezanın yüzde 5’idir ve aylık olarak eklenir. Kişilerin ceza sorgulama yaparak güncel borç durumunu görüntülemesi mümkündür.


Trafik Cezası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Plakadan trafik cezası sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi adına uygulama üzerindeki gerekli bilgilerin girilmesi gerekir. Araç ruhsat bilgileri gibi detaylı bilgilerin istendiği sorgulama formunun doğru bir şekilde doldurulmasının ardından sistem tarafından kişilerin trafik cezaları için sorgulama yapılacak ve mevcut, ödenmemiş olan tüm borçlar ekranda listelenecektir. Sonuç sayfası üzerinden inceleme yapacak olan araç sahipleri de bu sayede trafik cezaları ile ilgili güncel durumunu görebileceği için kolay bir şekilde bilgi alabilecektir. Online olarak yapılacak plakadan trafik cezası sorgulama işlemleri sonrasında kişilerin trafik cezalarına ödemesi de mümkün kılınmıştır. Bu açıdan bilgi aldıktan sonra ödeme adımlarına da geçiş yapılabilir.

Trafik Cezası Sorgulama Ve Ödeme

Plakadan trafik cezası sorgulama yaparak trafik cezalarını ödemek isteyen kişilerin Emniyet Genel Müdürlüğü sitesi haricinde kullanımda olan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesini kullanması gerekir. İnternet Vergi Dairesi adı verilen portal üzerinden yapılacak olan işlemler sayesinde kişiler kolay bir şekilde trafik cezalarını sorgulayarak öğrenebilecek, ödeme adımlarına geçiş yapabilecektir. Ödeme konusunda kişilerin trafik cezaları için kredi kartını kullanması gerekir. Kredi kartı üzerinden tahsil edilecek ceza ücretleri sayesinde kişiler hem trafik cezalarını sorgulayarak bilgi alabilecek hem de tüm ödenmemiş cezalarını ödeme şansına sahip olacaktır. Bu açıdan sizler de kurumlara gitmek yerine internet üzerinden sorgulama hizmetlerinden yararlanabilir ve işlerinizi daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya