Tarkan'a düğün hediyesi!

  İstanbul'da yaşayan 60 yaşındaki Mehmet Şakir Ünlü ahşapkari sanatı ile uğraşıyor. Geçtiğimiz haftalarda evlenen Tarkan için de bir tablo yapmak isteyen Ünlü hediye olarak Tarkan'a vermek istiyor. Boya kullanmadan ahşapları birleştirerek yapıyor.   İsta

Tarkan'a düğün hediyesi!
 
İstanbul'da yaşayan 60 yaşındaki Mehmet Şakir Ünlü ahşapkari sanatı ile uğraşıyor. Geçtiğimiz haftalarda evlenen Tarkan için de bir tablo yapmak isteyen Ünlü hediye olarak Tarkan'a vermek istiyor. Boya kullanmadan ahşapları birleştirerek yapıyor.
 
İstanbul'da uzun yıllar reklam işleriyle uğraşan Ünlü, bu süreçte ahşap sanatına ilgi duymaya başladı ve araştırmaları sonucu yaklaşık 4 yıl önce tekniğini ve ismini kendi bulduğu sanata yöneldi.
 
Atatürk, Meryem Ana, Hazreti İsa, Madonna, Yeşil Türbe, kılıç kalkan oyunu figürlü tablolar yapan Ünlü, son olarak hayranlık duyduğu sanatçı Tarkan'ın tablosunu hazırlamaya başladı. Ünlü, bu tabloyu bitirip Tarkan'a düğün hediyesi olarak vermeyi hedefliyor.
 
Eserlerini, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Ulusal Bursa Kültür Sanat Festivali'nde de sergileyen Mehmet Şakir Ünlü, ahşapkari sanatını ahşabın doğal renklerinden ve parçacıklarından yaptığını söyledi.
 
Boya ve benzeri malzemeler kullanmadığını belirten Ünlü, saç ve sakal gibi vurgulu tonların bulunduğu bölgelerde ise ahşap kaplamadan yararlandığını ifade etti.
 
Yoğun çalışması halinde tabloyu 15-20 günde bitirebileceğini belirten Ünlü, "Tarkan'ı seviyorum, güzel bir sanatçı. Kendisine düğün hediyesi olarak bu tabloyu vermek istiyorum. Umarım çabalarımdan sonuç alırım ve Tarkan'a bu tabloyu ulaştırırım." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya