Gazeteci Ahmet Şık tutuklandı

FETÖ kumpasıyla bir dönem cezaevinde yatan araştırmacı gazeteci Ahmet Şık tutuklandı.

Gazeteci Ahmet Şık tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, dün gözaltına alınan gazeteci Ahmet Şık, bugün Çağlayan Adliyesi'nde çıkarıldığı İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce 'örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla tutuklandı.

Ahmet Şık yazdığı haberler ve attığı tweet'ler nedeniyle dün gözaltına alınmıştı. Savcılık sorgusunda Şık'a, attığı 11 tweet, MİT ile ilgili yaptığı haberler ve Cemil Bayık röportajının sorulduğu öğrenildi. Sorgunun ardından yaklaşık 3 saat sonra kararını açıklayan savcılık Şık'ı 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanması talebi ile nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Avukat Efkan Bolaç, kişisel Twitter hesabından Şık'ın tutuklama kararı öncesi salona girerken, "Görüşemezsek hoşça kalın, enseyi karartmayın" dediğini aktardı.

Ahmet Şık, Mart 2011'de, FETÖ soruşturmasında hakkında yakalama kararı bulunan ve yurt dışına kaçan FETÖ'cü eski savcı Zekeriya Öz'ün yürüttüğü Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmış ve gazeteci Nedim Şener'le birlikte 375 gün cezaevinde kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler